höstsvackan.

behöver jag ens säga mer?
den där tiden på året när man är helt nollställd, helt oinspirerad
och verkligen inte vet vad man ska göra åt det.
höstsvackan.
den tiden på året som är så otroligt jobbig.
just nu, i en höstsvacka.

bildbrist!

 
Det är så jobbigt.
Jag har inga bilder, men har ingen tid att ta dem. När jag kommer hem ifrån skolan är jag trött eller ska träffa kompisar eller Oskar. Det finns just nu ingen tid på dagarna kvar. Men jag lever - trots bilderna från i somras - som ni får stå ut med ett tag ;)

Hut's Alfred


Fredagsmys - Alfredmys!


bilder ifrån Ängelholm - Sibirienstranden. snyggalfred.
 
Fredagsmys - Alfredmys!
Det är precis vad min fredag ska innehålla! Ska även sitta och skriva klart min novell till projektarbetet som jag och Nikkie håller på med (som jag för övrigt är väldigt avundsjuk på...). Glömde böckerna i skolan igår, så idag kanske jag hinner läsa en stund? Får väl hoppas på det!
 
I helgen har jag inga planer än så länge. Kan bli ett och annat kalas och present som ska fixas, en och annan långpromenad, ett och annat pluggande och kanske en liten hundträff och lite matte c! Ska även fundera lite över ämnena jag läser idag och ta ett beslut. Ett och annat gos med Oskar hinner jag nog med ;) Kanske en och annan övningskörningstur?
 
Man får ta det som kommer helt enkelt!

nu släpper vi lös vindarnas krafter

Nu är verkligen hösten på väg! Fick ta två jackor igår för att inte frysa. Att hösten är här innebär att jag får använda massa gosiga halsdukar och tröjor, sitta i min onepiece med en kopp chailatte och mysa till mysiga filmer! Är inte det helt underbart nu på hösten? Ta en massa mysiga bilder på fina naturen och fina människor och djur i naturen! hur fint som helst! 
 
Ikväll ska jag städa, fixa med morfars present och sen gosa ner mig med en kopp chailatte och kolla på någon film, serie eller bok. Lånade hem 10 mangaböcker (Fushigi Yuugi - de sista böckerna så måste hitta en ny serie snart!!) + 3 skönlitturära böcker (Jag saknar dig, Tid att dö och Skuggvarelser (lyckades läsa Blodets röst i tron om att jag läst Skuggvarelser - men icket) Så en riktig mystorsdag blir det!

Längesen, så vi kör en ormbild!


Alfred-bus-troll!

 
 
Alfred är tydligen hemma nu igen, så idag så fort efter att jag gjort ett besök på körskolan, så ska jag hem och gosa sönder min lilla plutt! Han stannar tydligen hela helgen, så nu blir det ingen rast och ro för stackarn ;) Här ska de tränas och gosas för fulla muggar!
 
Alfred, familjens tollare på ca 2 år bor uppe med mammas kille mestadels av veckorna. Den lösningen har vi gjort då han kan jobba hemifrån medan vi andra börjar tidigt och slutar sent. Så när mammas kille inte har så mycket möten så kommer han ner till Jönköping, vilket brukar bli ca en helg varannan vecka - oftast de veckorna jag är hos mamma! 

En dag med min praktik!

Klockan 08.00
Kommer till praktiken och inser hur vackert dimmigt det är precis utanför, så båda två ställer sig och fotar! Senare packar vi ihop och drar vidare ut på ett fotouppdrag för en sommarkatalog som släpps nästa år! Fullpackad bil var de minnas! Mycket som ska med när man inte fotar i studion som i vanliga fall redan står uppställt!

Klockan 10.00
På någons tomt med världens underbaraste brygga och läge i Jönköping började vi fota de första delarna. Gick man ut på bryggan blåste det huuur mycket som helst, men bilderna blev kanon! Trodde faktiskt ett tag att någonting skulle blåsa sönder, men allt klarade sig!

Klockan 12.00
Matpaus eller ja, snarare brunschpaus. En macka som tydligen blev dygnsur om man inte åt upp den direkt från Subway och Coca Cola. Perfekt brunsch i bilen på väg till nästa fotoställe! Ett tips till er som köper mackor från Subway - ät dem direkt eller köp utan dressing...
 
Klockan 14.00
Nya fotomöjligheter och ännu blåsigare! Slutade med att jag fick sätta mig i bilen för att det blåste så mycket och jag (smart som jag är) fick inte med mig varmare kläder... Dagens tanke! Men vad man lär sig! 
 
Klockan 16.00
Hemma och i matkoma efter vi ätit på en resturang. Proppmätt fortfarande och maten var kaaaanongod!
 
Såhär kan en dag på praktiken se ut - hur kul som helst! Trots att jag inte hade de rätta kläderna så lärde jag mig sjukt mycket och hade kul! Upplevde ett underbart ställe (som tyvärr är privatägt) och trevliga människor! 
 
Nu på kvällen var det körkortsteori och övningskörning som gällde. Har en körlektion imorgon så vi gick igenom de sakerna vi sa förra gången och sedan pluggade jag en massa teori. Det tar sig! Hade dock inte varit helt fel om körkortet satt idag (som det för övrigt gjorde för en kompis respektive - grattis !) men det kommer nog snart! :)

Just nu blir det väldigt mycket uppdaterande om skolan - för just nu är det hur mycket skola som helst! Har bokat möte med en på skolan och ska diskutera framtiden och de ämnena jag läser, så det kan bli intressant. Har även högskoleprovet på väg och en och annan födelsedagspresent som ska fixas ;) 
 
Hej Hå - Let's Gå!

Cellphone - art

molnskådning - tänk så fina bilder det kan bli!


Haha, jag tyckte det var kul iaf ! :)


I helgen rätar vi ut frågetecken!

 
Idag har varit en såndär lugn dag. Hade matte första passet, mentorspass och sedan projektarbetestid (som gick åt på att fixa inför studenten, se nedan.) och så träffade jag Nikkie på lunchrasten! Den bruden är livet! Efter skolan drog jag ner och mötte Oskar vid biblioteket, åkte sedan hem och lagade kycklingsallad till hela familjen med bror, åkte ut och övningskörde och nu på kvällen har jag läst och tagit igen veckan med pappa. Väldigt fin och mysig dag ändå!
 
Imorgon är det fredag (yesyesyes!) och då ska jag iväg med praktiken, ha samhällskunskap och historia, hem och sedan vet jag inte? Helgen är också ett frågetecken. Fast det är bra ibland - för det brukar lösa sig! Finns alltid något och göra - typ plugga (finns alltid och göra!). Men frågetecknet brukar i alla fall räta ut sig med tiden ;)

SUPERDUPERGLAD!

till och med lite gladare än min bror är jag nu!
 
Idag har min klass fixat en massor inför studenten! Så underbart att ha det fixat och klart! Ska alldeles strax beställa studentmössan och sedan blir det att kolla på balklänning, studentklänning, skor, boka frisör och a lot more! Nu taggar vi bara 14 juni!!! 

En hjälpande hand.

 
 
 
 

Så här såg jag ut för någon dag sen.


älskade mobilbilder, gud så snygga ni blir...
ser både trött och helt död ut. men framför allt gul ut!

Nästa - Mål



Det blir nästa jättelånga inlägg - delmål.
De lite mindre målen i livet! Ska bli otroligt spännande :)
Lite som bilden - klipporna är hindren och bakom ser man hur möjligheterna öppnar sig.


på ett ungefär

 
 
Lite såhär är min dag. Inget riktigt stämmer. Försov mig, kom tio minuter för sent till lektionen, körlektionen gick helt okej, trött, mycket och göra och allmänt kaos. Mycket tankar inför både studenten, högskoleprovet, körkortet och vad som händer efteråt. Men de tar sig!
 
Funderar på att när jag kommer hem laga mat, kanske fika och om inte annat köpa en godispåse (leta efter godis hemma), krypa ner under täcket och kolla på film/plugga körkortsteori hela kvällen. Bara för att det är en sådan dag idag.

ingen rast, ingen ro.

saknar min lilla fis.
 
när jag åkte hemifrån imorse så tänkte jag - idag ska jag bara ta det lugnt. Från klockan 8 till 16 så hade den planen ändrats. Nu har jag istället planerat in att jag ska baka knäckäpplen och chokladbollar med nutella, fixa iordning fotona som kom hem på posten idag (tror dock albumet är för litet...), sätta upp resterande foton på väggen och sen skriva en novell/krönika. Men så länge man gör allt så blir det ju lugnare andra dagar istället ;)

En morgon som denna!

Sitter med friläggningen idag med :) fick även idag på mig, så nu ska de sista ca 45 bilderna göras!


DEADLINE.


lång väg till havet - många bilder kvar till fixa.
 
Idag är deadline.
Deadline för bilderna jag tog med mamma och ska frilägga. Har ca 110 objekt kvar som ska fixas (plus minus några som inte ska vara med.). Det ska bli kul. I och för sig inte så kul att göra det en fredagkväll när man kunde gjort massa andra mysiga saker, men ändå kul. Det är ju det här jag kan tänka mig att hålla på med! Även att det inte lutar åt att det ska bli mitt heltidsjobb (ska läsa andra it-ämnen sen på högskolan) så kommer det i alla fall bli ett väldigt kul intresse som jag kommer hålla på med så länge jag tycker det är kul!
 
Annat som jag ska göra idag är att gå i skolan. Samhällskunskap och historia står på schemat, vilket innebär att jag inte får så mycket annan fritid att göra friläggningen. Halv fyra slutar jag också, så jag får verkligen sätta fart om jag ska hinna klart med allt! (som jag i och för sig inte behöver, men det hade varit ett stort plus.)
 
Nu ska jag stressa ner till skolan!

En paus i friläggandet.


duckface - check.
 
Tog en kort break i fotandet och fotade mig själv. Önskar blixten var min, men det är lånad från praktiken. Så har två kamerainköp som måste göras inom kort, när jag har pengar. Nu kommer alla student-, present- och körkortsutgifter ivägen, men det ska nog lösa sig. De kommer.
 
Nu blir det friläggning, redigering, namndöpning, lugn musik och en sen kväll och en lång fredag. Ska hinna så mycket som möjligt, så bäst att jag sätter fart! 

Bloggenkät!



 
Hur länge har du bloggat? Från första början är det väl sen 3-4 år tillbaka men på denna sen januari -12.
 
Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga? Vet inte riktigt, tyckte det mest var intressant att läsa om deras vardag.
 
Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Nevnarien !
 
Hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg? På den här bloggen helt okej, om jag skulle ha läst de från mina föregående skulle jag fundera på hur jag verkligen tänkte..
 
Hur många bloggar återvänder du till regelbundet? 
Alla de jag följer på bloglovin - runt 20st.
 
Hur många av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar? 
Inte så ofta numera, mer innan :)
 
Nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om? 
det är några stycken, kan inte nämna en.
 
Nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om? 
på den här kategorien ser jag väl fler oh fler. alltså om man kollar på det jag bloggar om.
  
Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De tycker väl att det är kul, lika så tycker jag att det är kul att de bloggar :)
 
Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja, det tror jag väl :)
 
Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg?
Inte funderat, men publicerar inte allas namn exempelvis.
 
Nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till?
Sådant jag inte tycker att alla behöver veta. För att de berör endast mig och ingen annan.
 
I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
Självklart är det väldigt roligt när någon skriver att man tagit fina bilder. Visar som sagt mina bilder för att få höra vad andra tycker.
 
Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Inte lära känna, men veta lite kort om personen ifråga.
 
Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej.
 
Kan det vara ”skadligt” att blogga?
Det beror ju helt på vad man bloggar om.
 
Bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då?
Jag hoppas verkligen på det för att kunna gå tillbaka och läsa om mitt liv nu och då och sen även för att se hur jag har utvecklasts.
 
Vad har bloggskrivandet betytt för dig?
Mest positivt!
 
Vad har bloggläsandet betytt för dig?
Mycket!
 
Listan tagen härifrån.li

En vecka med väldigt mycket att göra!



Varför räcker aldrig tiden till?
Den här veckan blir verkligen en sån vecka, där man inte kommer ha tid till något kul. Där allting går till viktiga saker. Men det kan ju vara skönt och få testa på en sån vecka med och har fått ett jättekul uppdrag, så ska verkligen inte klaga! Så om jag inte uppdaterar så mycket så vet ni varför...
 
Innan fredag så ska jag och Nikkie lagt upp en plan för projektarbetet (alltså hur vi ska jobba och vad som ska vara klart till när och så vidare.) -  Jag ska ha fotat, fixat, frilagt ca 180st bilder till x - jag ska ha redigerat och skickat iväg de fotona jag vill framkalla innan imorgon - jag ska ha pluggat matte innan torsdag för att inte ligga efter - jag ska hinna klart med andra eventuella skoluppgifter som kommer - hinna vara människa.
Lite synd att jag inte har en enda sen sovmorgon eller slutar tidigt, men jag ska verkligen göra mitt bästa! Mer kan man ju faktiskt inte göra... :)
 
Av det ovan har jag valt ut ca 20st bilder och frilagt 3. Så framåt går det i alla fall! ;)
 
Hoppas ni får en underbar dag!

En sen gårdag och en bil-dag idag!


bild tagen av pappas tjej.

Lördag: 
Det var en dag med ändå bra väder. Träffade underbara Nikkie och övningskörde hem ifrån Mullsjö och sedan på kvällen var jag, Oskar och hans kompis på Expendables 2 - helt okej film faktiskt (mycket humor!). Sen insåg vi att det var tre timmar till nästa buss skulle gå, så vi gick ifrån Jönköping till Huskvarna (ca 7km) och sen fick vi ändå vänta på Lekerydsbussen i 1½h... Skitsamma, vi fick oss en promenad och jag sov väldigt gott när vi kom hem!
 
Söndag:
Vaknade upp jämte världens finaste kille och vi drog oss väldigt väldigt länge innan vi gick upp! Väldigt skönt det också! Blev lite förhörd på lite vägmärken och spelade lite The Sims 3. Tog bussen hem och sedan övningskörde jag och pappa inne i stan och motorväg och lite till. Vi vet inte riktigt vad vi ska öva på, så det blir nu att tagga körningen med körskolan, så de kan ge mer tips på vart man kan köra, för börja kunna vägarna nu ;)
Fotograferade pappas ormar också, väldigt svårt för att i burarna var det jättemörkt och när man tog ut dem blev det alldeles för ljus och då förlorade ormarna färg..
 
Men nu ska jag upp och lägga mig och tagga praktik!

En Hut's till!



Är delaktig i flera grupper på lite olika sidor och där har jag troligtvis (mycket troligt) hittat en av Alfreds systrar! Lite kul faktiskt och hon var jättesöt :) Ska försöka skaffa lite kontakt med ägaren till henne och sen får man se vad som händer :D

ganska bra ändå!

 
Jodå, det går faktiskt framåt! Dragit lite smått igång med projektarbetet och nästa vecka ska vi lägga upp en tidsplan så att vi får det klart och har lagom lång tid att skriva klart rapporten på, anmälde mig även till högskoleprovet, bokat tre körlektioner (mina första men nog inte mina sista), ska strax börja planera inför studenten med klassen, ska göra ett fotojobb åt mammas jobb, fått matematik e till våren, alla ämnen går framåt och bra - börjar äntligen komma in i rutiner, har börjat ta tag i teorin till körkortet - ja, det går bra just nu! 
 
funderar på att göra ett till långt inlägg där jag berättar något, som med orminlägget - frågan är bara vad...! ;)

Såhär ser det ut för min del hemma just nu :)


En kall torsdag

 
Sitter just nu och har mediaproduktion och gör arbetsprover som vi ska "söka in med" till högskolan och detta var min skiss från förra veckan på Ruter Kung. Fortsatta i samma stuk bara att jag fyllde på med färg, gav han hår, gjorde en bakgrund och dylikt. Blev helt okej och nu sitter jag med tilläggsuppgiften. En filmaffisch med en film som de hade plockat ut. 
 
Ikväll ska jag fotografera, plugga en massa matte, övningsköra och plugga en massa körkortsteori. Bokade in mina första körlektioner, så nu blir det verkligen att kämpa stenhårt så att körkortet sitter så snart som möjligt!
 
 
 

Risk ettan!

 
Just nu sitter jag och har risk ettan då man sitter och diskuterar om alkohol, droger, stress, trötthet och andra riskfyllda beteenden relaterat till körningen. Den är säkert sjukt intressant och som jag och mina kompisar brukar skämta om: "Det är en dyr fikapaus". Men så länge man deltar aktivt så borde den inte vara några problem! :) 
 
Efter att jag pratat med körskolan om lite olika saker så ska jag upp till apun och vara där tills jag slutar. Sen på kvällen så ska jag träffa Lisa och jag vet inte riktigt vad vi ska göra än ;) Sen senare på kvällen så ska jag plugga igen matte d-lektionen med Oskar :)
 
Hoppas ni får en underbar onsdag!

Listan 04092012



* Jag har gått två veckor i skolan exakt idag.
* Det är mindre än en månad tills att jag fyller arton. 
* Jag ska anmäla mig till högskoleprovet ikväll.
* Jag har skrivit in dagar då jag ska plugga körkortsteori.
* Gjort en tidplan för projektarbetet.
* Ska på risk 1:an imorgon och ska kolla när risk 2:an är och boka in mina första körlektioner på trafikskola.
* Fyllt ut min kalender med viktig information jag kommer glömma.
* Tränar Alfred på att backa.
* Har haft min första riktiga inlämning som inte bara innebär att man ska skriva vilka mål man har.
* Har börjat ha min apu.
* Jag var på reptilmässa för inte så länge sen.
* Jag har en hel del redan att göra i skolan.
* Jag borde städa mitt rum, men tar tag i det när jag orkar.
* Jag har hittat 11 intressanta högskoleutbildningar som jag minimerat till 10.

En ny header och projektarbete



Nu har Nikkie fått upp sin header och såhär blev den! Jag blev nöjd med den och tror hon blev nöjd! :) Jag blev i alla fall nöjd :) Varför bilden är så ljus är dels för att jag tycker att det är snyggt och dels för att annars så syntes inte texten, men tycker det blev snyggt ändå :)
 
Idag på schemat så står mediakommunikation, psykologi, körkortsteori och sedan göra idéskissen till min och Nikkies projektarbete och bygga upp en tidsplan, så vi håller oss inom ramarna för det ;) Är ju sådan som person att jag måste strukturera upp saker och ting, annars blir det kaos. Så det ska bli kul! Tror vårat projekt kommer bli awesome!
 
Gör en lista senare ikväll på saker som hänt - kan va lite kul och jämföra nu och vid jul ;)

Idag är en helt normal dag, dock...

är det 1 månad kvar tills jag fyller 18  & jag & O har 9 månader tsm!


Annars är faktiskt dagen helt normal. Var på min apu och fotade dörrar! Har alltid så sjukt kul där, vare sig det är mycket att göra eller lite att göra. Lånade med mig två tidningar och en blixt, så ska ikväll expremintera med guiderna i tidningen och när jag ska till pappa med blixten för där har jag nämligen en helvit vägg och plats. Hos mamma så står det saker i vägen som inte heller har någon plats att flytta till, så det får bli hos pappa :)

Lite småpyssel för mig när jag kommer hem ;)


Sånt där man inte vill, men måste.


bilderna är väldigt orelaterade, men ändå inte :)
 
Sånt där man inte vill men måste.
Idag var en sådan dag när jag påbörjade många av dessa saker. Exempel på detta är körkortsteori, mattedugga, flera mediauppgifter, en historiafördjupning och annat som skolan vill ha in. Ska verkligen lägga alla mina extra knop på körkortsteorin så hoppas jag att det sitter strax! Ska gå Risk 1:an på onsdag och ska samtidigt boka in mina första körlektioner den dagen! 
 
Så ska verkligen ge 110% i mål att nå mitt körkort så snart som möjligt! Har ju inte fyllt 18 riktigt än, men snart är det nära ;) 
 
Men nu ska jag ta en paus i allt pluggande. Halvsover redan ;)
 
Hoppas ni får en underbar dag!

Jag och min bror!

Här är vi! Jag ser trött och förstörd ut av någon anledning, men det är jag inte!! :)


En alldeles för tidig lördag.

så enkelt, slimpelt, avslappnat. huset i Ängelholm - min plats, mitt lugn.
 
Började dagen med att försova mig. Alltid så typiskt mig att försova sig när man ska upp lite extra tidigt... I alla fall hann jag med bussen 05.30 och började jobba 06.00. Skulle inventera en ica-butik och det funkade väl. Helt okej ändå, även om det var alldeles för tidigt för min del. Sen vid 11.00 var jag väl typ hemma, så snabbt som attan gick det! 
 
Nu när jag kommit hem har jag ätit, klickertränat med Alfred och nu ska jag kolla på Sex and the City och käka chips! Ikväll ska jag fira farfar som fyllt 65år och kanske till och med hinner plugga lite - vem vet?!

Om inte annat har jag en pluggardag imorgon. Ska skriva på projektskissen imorgon med Nikkie, MÅSTE sitta med matte d-duggan som vi fick hem och sen om jag hinner (eller snarare orkar) så ska jag göra klart alla hemuppgifter. Så kan man lägga den lediga tiden på annat sen ;) 
 
Hoppas ni får en underbar dag!