a whole week and back.

 
Så får det gå när haspen inte är på. För det är väl ungefär så det har varit det sista. Det är väldigt mycket i skolan fram och tillbaka och det är ca 100 dagar kvar till studenten och det är mycket som ska fixas innan. Nää, så allt är inte solsken jämt. Tänkte att jag skulle försöka skriva något sammanfattade om mina tre år på John Bauergymnasiet eller JB-gymnasiet som det heter nu. Att jag skriver plus och minus förhållande till vilka kurser jag läst och lite sådant. Jag tänkte att det kunde ju faktiskt vara intressant för er som kanske ska välja gymnasium snart. Jag vet att det inte är samma program det jag läser och det som tvåorna läser nu, men man kan ändå få en bild av hur det är. 
 
Jag hade behövt det, när jag valde. Därför tänker också jag dela med mig av mina tankar kring det!

Mot slutet av vecka 8!

 
 
Redan torsdag och snart är det äntligen helg igen! Började dagen med att vakna upp jämte världens finaste och spelade pokemon i ca 4h. Så har våra senaste morgonar börjat och sakta men säkert så klarar vi snart ut spelet. Riktigt fint faktiskt, sån nostalgi! Nu sitter jag i skolan och har ta-igen-media-lektion. Jag sitter och gör massa extrauppgifter då jag är klar. De får ju inte släppa hem mig för massa regler hit och dit. Så sitter egentligen mest och gör ingenting. I eftermiddag så får jag se vad som händer. Kanske lite mer pokemon - vem vet? ;)

När allt kommer tillbaka till en.



Får tillbaka nu efter lovet att jag inte pluggade på lovet. Insåg idag att allt kommer vara kaos ett par veckor framåt. Antagligen kommer det fortsätta på samma spår enda fram till studenten, vilket kommer suga. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i skiten så den blir gjord. Det kommer bli så skönt sen när man inser att bara studenten står på schemat och att allt i skolan är klart! Så tagga studenten nu då!

Första måndagen efter sista sportlovet.

bild från projektarbetet som ej ska användas.
 
Första måndagen efter sista sportlovet. Det känns hemskt att veta det. Aldrig mera sportlov vecka sju. Just nu vill jag bara stanna tiden så jag hinner med allting. Så jag hinner njuta nu det sista innan studenten och innan vuxenlivet börjar. I alla fall så har denna måndagen börjat med att jag började jobba klockan sju och idag var det ett fotojobb i Nässjö som gällde. Älskar att jobba - så sjukt intressant och varje dag är olik den andra. Jag jobbar extra där jag praktiserar och har så underbart kul varje gång jag är där! Hoppas verkligen jag får vara kvar där länge!
 
Nu sedan klockan tolv sitter jag i skolan och har religion där vi pratar om judendomen. Efter skolan ska jag åka till O och så tänkte jag få igång arbetet kring projektarbetet igen och ta tag i det! Så där lägger jag min fokusering just nu! :)
 
Hoppas ni får en underbar dag!

Sportlov med Instagram!

 
I söndags så åkte jag och O till Vemdalen för lite skidåkning med hans pappas familj. Efter tre åkdagar i blåa, gröna och röda backar så kunde till och med jag åka skidor. I torsdags åkte vi den långa 12 timmars resa hem med ett och annat äventyr på vägen. I fredags så träffade vi Nikkie och satt barnvakt på kvällen åt hennes småsyskon. Igår blev det utgång och idag är plugg+kalasdagen. Känns sådär bra att inte ha pluggat ett endaste skvatt på hela lovet - men samtidigt väldigt väldigt skönt. Men nu har jag haft mitt allra sista sportlov och studenten börjar närma sig ännu mer!

Kära Vemdalen!

Är i Vemdalen! Så sjukt fint här med all snö och trodde det skulle vara extremt mycket mer folk än vad det var. Det är första gången som jag åker skidor på tre år, så det går lite som det går. Men har ju två skiddagar till på mig så bättre ska jag nog kunna åka innan jag åker hem ;)

Hemfärd på torsdag gäller - även då som jag kommer att börja blogga igen!


Underbara avslut på fredagen!



Efter skolan så fick jag skjuts hem av Nikkies mamma och hemma så sprang jag runt och irrade som en idiot medan Nikkie satt och spelade spel på sin mobil. Blev extra mycket att packa i och med det som ska hända på söndag så var tvungen att leta efter de sakerna! Sen när pappa hämtat sakerna och O hade kommit så åkte vi tre in till stan och på AW på Centrum. Tacobuffe för 35:- - mycket gott och mycket värt! Nu ikväll skulle jag och O egentligen fortsatt att vara med Nikkie men så blev inte planerna. Vi satt istället hemma och spelade kortspel med resterande i familjen. Nu blev det sova hela natten lång!

Historian.

 
Till två veckor efter lovet så ska vi ha gjort en tidslinje där vi har skrivit in 45 personer eller händelser varav 15 ska vara självvalda, motivera de 6 viktigaste personerna och händelserna inom 1800-talet, 1900-talet och 2000-talet (en händelse och en person per hundratal), skriva två meningar till alla 45 personer och händelser, sätta mig in i olika ideologier och välja ut en viktig händelse till varje, skriva upp stödorden till ett av de större proven inom kursen och sen göra provet. 
 
Bara av att allt ska vara klart på en gång gör att de blir väldigt mycket på en gång. Ska rita tidslinjen på papper och sen fota den och sen rita den i photoshop och bokstavera allt och skriva förklaringar under. I och med att det är 45 personer och händelser som ska in så kommer det att bli väldigt kladdigt hur jag än gör - men det får det bli!

Sammanfattning av veckan

 
Måndag:
I måndags så jobbade jag ett par timmar innan jag drog till skolan och efter skolan drog jag och O på a6 och kollade läget innan vi begav oss hemåt för hemmalagad pizza och sen pluggade jag inför matteprovet. Läs mer här

Tisdag:
Matteprovet och efter det så väntade jag på att Nikkie skulle sluta innan vi begav oss till stan för att kolla på balklänningar och hittade faktiskt en som jag är lite sugen på att köpa. Men det är inte billigt så det blir att spara pengarna nu framåt så man har råd med allt. Läs mer här.

Onsdag:
Friluftsdag på skolan så jag och Petra valde att bada på Rosenlundsbadet här i stan. Var där i ca 3 timmar innan vi drog hem och där väntade O på mig. Vi la oss och sov i en timme innan Nikkie kom och då satt vi hemma hos mig och chillade. Vi drog även upp till a6 och O handlade sina balkläder tillsammans med sin baldejt samtidigt som jag och Nikkie kollade på allt och ingenting innan vi drog hem till mig igen och tog en kaffe eller två. Sen drog vi ett spontanbesök på MAX innan jag åkte hem för att kolla på Sverige - Argentina.

Torsdag:
Började med att vakna upp jämte O och morgonmös lite sådär mysigt. Helt underbart verkligen! Började skolan vid 11 med mentorsspass och sen på eftermiddagen blev det medialektion där jag gjorde omslag till min ljudsaga som jag gjorde för ett par veckor sen. Efter skolan drog jag och O runt på a6 innan vi åkte hem och sen blev hämtade av Os mamma och åkte till O. Där åt vi och skulle ha pluggat lite, men så blev inte planerna pga förhinder och där spenderade jag min kväll. 

Fredag:
Min längsta skoldag från 8.30 - 15.30. Samhällskunskap och historia. Efter skolan så ska jag, Nikkie och O dra på en AW och käka tacos och sen ikväll så kanske vi ska på innebandy eller så blir det filmmyskväll.

Lördag:
Vaknar upp och sen ska O spela match som jag kanske ska kolla på. Tänkte även ta med kameran och fota lite bilder och öva på sport-fotografering. Sen vet jag inte vad som händer. Beror lite på hur det blir på söndag.

Söndag:
Än så länge inget jag kan gå ut med beroende på hur det blir. Men antingen så kommer jag sova ut eller så kommer jag få tvinga upp mig supertidigt på morgonen och åka iväg - mer än så kan jag inte säga. 


Femte februari

Idag är det tisdag och det blir bara närmare och närmare fredag och lov! Är så sjukt taggad för att skjuta utan skolarbetet i en vecka och bara ta det lugnt. Ta det helt lugnt kommer det nog inte att bli, men man kan ju alltid hoppas!

Idag började dagen med matteprov. Gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, men hoppas på det bästa. Sen får man ta nya tag och lägga ännu mer fokus till nästa gång! Efter provet så slutade jag och sen jag kom hem så vart jag på Os skola en kort stund och sen har jag bara legat hemma. Så skönt att inte behöva tänka ibland. Men snart slutar Nikkie och då ska vi dra en tur på stan och spana lite! Behöver både kolla ut kläder till balen och studenten, så hoppas jag hittar något! Senare ikväll ska jag sätta mig med lite projektarbete och få lite klart till det :)


Måndag och snart lov!

en oredigerad favorit.
 
Nu är det ny vecka igen! Började med att jobba ett par timmar på morgonen och sedan har jag religion. Mötte upp O på a6 och vi gick en sväng och kollade bland annat på balkläder till honom och lämnade in hans telefon på lagning. Träffade även Ellen som jag inte har sett på hur länge som helst - sjukt kul! Sen åkte vi hem och gjorde hemlagad pizza och efter det åkte O på träning och jag satte mig och pluggade inför matteprovet imorgon. Nu sitter jag mest och ströläser på internet efter allt och ingenting. Ska strax gå och sova så man orkar med att göra provet imorgon. Godnatt!

Från igår - i färg


Today!

 

Smygtitt från dagens fotografering

 
Helgen har vart bra. I fredags var det kompis- & pojkvänsmys som gällde. Åkte runt med O, Nikkie och hennes pojkvän till diverse byhålor utanför Jönköping och senare på kvällen så la jag och O oss och kollade på film. Lördagen var det festligheter som gällde och efter mycket om och men så åkte jag hem och där satt tre grabbar och kollade på en fotbollsdokumentär. Idag blev det våfflor och fotografering med O. Detta är den sista bilden vi tog och den första som jag redigerade - så inom kort kommer massa bilder från idag. Nu på kvällen har det enbart blivit matteplugg till provet på tisdag och nu ska vi belöna oss med filmmys innan det är dags att dra sig hemåt. Sammanfattningsvis så har helgen vart supertrevlig och helt underbar!

This Day of the Week!



Älskade fredag! Äntligen är du kommen!
Inte är det bara fredag utan även min och Os första månadsdag så det är även där jag tillbringar min fredag. Känns som om jag har känt den pojken i flera flera år. Jag är så kär och det är helt sjukt!

Men idag blir en väldigt lugn fredag med filmmys skulle jag nog tro. Är inte jättepigg idag så någon aktivitet blir det nog inte :)