Trettioförsta Januari Tvåtusentretton

 
Torsdag och nu sitter jag i skolan ändå. Fast jag egentligen inte skulle med tanke på hur jag mår. Så ska hem och sova sen. Hem och käka godis och sova - fint! O kom med godis och läppsyl igår och sov sen hos mig, därav att jag är i skolan. Men man ska inte klaga, började vid elva och slutar vid halv fyra. I eftermiddag så tror jag att O kommer alternativt att jag åker till honom, så klagar verkligen inte.
 
Ha en underbar torsdag!

sådär kul och vara sjuk.

 
Ligger hemma. Sjuk. Jag funderar dock på att gå imorgon till skolan ändå. Varför vet jag inte, men jag vill inte missa mer än vad jag redan har gjort. Men man kan ändå inte styra över hur man mår. Även om jag önskar det just nu. Jag vill vara frisk till helgen. Jag har så mycket fint planerat då, som jag verkligen vill göra. Men får se som sagt, kan fortfarande inte styra över hur jag mår. 
 
Nu ska jag sova en stund varvat med att kolla på Criminal Minds. 

Älskade Vinter.

 
Vintern har varit helt underbar. Massa massa snö överallt och när man kommit in så har man fått ta av sig de kalla kläderna och krypit ner under täcket och stängt in sig i den värmen. Men nu får snön väldigt gärna försvinna. Allt det här slasket som är ute nu gör mina fötter blöta. Så himlen - ge mig 30 grader och sol!

Free As A Bird

 
Att sitta och försöka jobba med matte e samtidigt som man har huvudvärk, är trött i hela kroppen och är hungrig är ingen hit. Verkligen inte. Saken är den dock att skulle jag ha missat den här lektionen så skulle jag ha missat en stor del av provet. Så för att klara provet så sitter jag alltså här. Dock är det bara två veckor kvar till lov, så ska inte klaga. 
 
Ska börja blogga i kortare inlägg och oftare. Tror det blir lite roligare då även om ca 90% av alla inlägg kommer handla om hur det är i skolan. Men ändå, då blir det i alla fall någon uppdatering! 

ny design!

fortfarande massa småpill hit och dit men det får vara.
här är min nya tillfälliga design!
Utgick ifrån en av mallarna här på blogg.se och sedan har jag just nu bara bytt header och lagt in en text i menyn.
Smidigt - men mer på g!

sa du fågel?

 
Här är väl de tre bästa, fast ändå inte bra fågelbilderna. 
Fåglarna tyckte inte om mig och jag har inget tålamod. 
Måste öva på att ha tålamod,
annars kommer jag inte långt inom fotograferingsyrket/hobbyn.

har du fotat?

nikon d3000 + nikkor 55-200mm
 
Lite så kändes det när jag satte mig ner och redigerade bilderna nu. "Har jag verkligen fotat?!". Det var verkligen svinlänge sen jag gjorde det. Visst att bilderna är tagna från exakt samma punkt, men det är ändå fotografier. Senare kommer det även bilder på fåglar, vilket var den egentliga anledningen till att jag skulle fota. Men när jag gick utanför dörren till O's friggebod så flög de iväg. Att sitta ute var verkligen inte varmt så fotade de här bilderna. Gick inte ens en meter utanför dörren för att ta de här bilderna. Det är sjukt vad mycket det finns om man faktiskt öppnar ögonen ibland. Synd att man inte gör det oftare.

livet på en saltad pinne.

 
Söndag.
Söndag är en officiel pluggdag. Sitter just nu i sängen med en skål med popcorn (dock är den tom.) och med matteböckerna i knät. Konstigt nog så är matematik e inte så svårt som jag tror att det skulle bli - än. Har än så länge haft två lektioner, så kanske inte kan dra den slutsatsen än. Andra saker som jag också ska göra är en analysuppgift i samhällskunskapen, en tidlinje + textarbete på historian, rita cupcakes och fortsätta på projektarbetet och skriva klart synopsisen till mediaproduktionen. 
 
Första matematikprovet är v.6, synopsisen och ljudsagan ska vara klar efter torsdagslektionen, analysen ska vara klar efter fredagslektionen, har planerat upp 4-5 saker som jag ska hinna till v.5 på projektarbetet, tidslinjen och textarbetet ska vara klart v.8 så egentligen är det verkligen ingen stress med någon av uppgifterna. Dock så kör jag på mitt resonomang att om jag gör klart det mesta nu, så slipper jag tänka på det till senare. Gör jag exempelvis alla sakerna som ska vara klart med projektarbetet nu i veckan så kan jag lägga fokusen på exempelvis matten.
 
Att jag inte har tänkt såhär enda sen jag började gymnasiet. Började tänka på det i början av tvåan och det slutade faktiskt med att jag fick gå ifrån flera lektioner, särskilt på slutet - just på grund av det faktumet att jag var klar. Med ALLT i ALLA ämnen. Tror dock inte det kommer vara så nu i trean då det är så mycket annat runt omkring, men man kan ju alltid hoppas. 

två från igår.


Försenad julklapp!


 
Idag kom julklappen ifrån praktiken! 
Egentligen är det ju inte bara en julklapp,
utan även en julklapp, 18års- och grattis-till-körkortet - present.
SÅ GLAD!

underbara vänner , underbara du!

Mitt i all stress så finns det faktiskt lugn.
Jag finner mitt lugn hos mina vänner, mina familj och min pojkvän.
De gör livet så sjukt underbart.
 
Nu framåt kommer det vara hur mycket som helst med allt.
Allt ska bli klart, hinna planeras, bestämma mig om livet.
Allt på samma gång.
Därför är det så underbart och ha människor man älskar omkring sig.
De gör allt så mycket lättare med alla kloka ord.
Tack för att ni finns! 

Mitt sista jullov i en enda lång text.

en helt oberörande bild som inte passar texten alls.
 
Idag är en sådan dag där jag känner för att skriva. Har ju egentligen en annan blogg till sådant, men det var ändå inte en sån typ av text jag ville skriva. Den hade inte riktigt passat in. Så därför kommer den här, på min riktiga blogg för allmänheten och texten kommer att handla om precis det som rubriken lyder: om mitt allra sista jullov. 
 
Mitt sista jullov började väldigt lugnt. Dagen innan julafton umgicks jag med ett par kompisar och hade det allmänt trevligt, precis så som det ska vara runt jul. Julafton kom sakta men säkert och det är verkligen hur mysigt som helst att faktiskt umgås med bara familjen en hel dag. Man uppskattar det så mycket mer när man nästan aldrig är hemma om kvällarna. Att träffa släkt som nästan enbart är hemma vid jul - det är så sjukt mysigt!
 
Senare på julaftons kvällen och ett par dagar framåt var väl inte de roligaste dagarna. Hatar verkligen när kompisar mår dåligt och då menar jag verkligen dåligt. Mamma och hennes pojkvän åkte även iväg till Asien på juldagen och kom hem idag, så att X skulle sova över var ett måste! Det sista man ska göra när man mår dåligt är att vara själv. Filmkvällar och annat busigt påhitt var det som gällde i princip resten utav lovet och nu har ju allt löst sig och jag är så glad för min kompis skull ! :)
 
Sakta men säkert dyker nyår upp och alla de planerna som ska göras. Som vanligt så löste sig allt i sista minuten och jag är så nöjd med min nyårsafton! 010113 blev jag även tillsammans med världens finaste kille som jag varit på G med ett tag alternativt dejtat. Äntligen blev vi ett par. Flickvän och Pojkvän. Två blev en. Åh, sa jag hur kär jag var?
 
Hundvakt var även en sak som lovet fick innehålla. Till Alfred. Även att gå promenaderna var jobbigt, vädret inte alltid var på topp, att vara smutsig var roligare än att vara ren, att det var glashalt överallt, att han blir stimig och busig när det inte passar - så är hundägande väldigt mysigt. Det är väldigt mycket ge och ta. Men i slutänden är det faktiskt väldigt underbart att ha hund. Sammanfattningsvis så är det super!
 
Sista dagarna är alltid panik. Panik inför skolan och allmänt över livet. Tror dock detta lovet var det absolut jobbigaste nu de sista dagarna, rent psyktiskt. Jag kommer ALDRIG mer ha jullov - aldrig. Detta är min allra sista termin på gymnasiet. Sen blir jag student, vuxen och ska klara mig på egen hand. Den här våren kommer bli så kaotiskt att jag inte riktigt vet hur allt ligger till. Ska försöka lägga ner 100% fokus på skolan och göra mitt bästa - men hur lätt är det när studenten närmar sig dag för dag?
 
Det här jullovet har dock vart helt underbart. Jag har bott hemma själv och insett att jag faktiskt skulle kunna klara mig själv, jag har umgåtts med världens underbaraste kille i princip varje dag och tröttnar inte en sekund, jag har träffat mina underbara kompisar, jag har kört bil och insett att bensin verkligen inte är billigt, jag har träffat min underbara släkt, jag har tagit det lugnt och försökt att inte tänka på skolan och jag har insett hur underbart livet blir med de rätta människorna!
 
Tack alla ni som förgyllde mitt allra sista jullov - ni är bäst!

Studera eller fly landet?

 
Tänk tanken att man istället för att plugga vidare i höst drar till okänd destination och stannar där på obestämd tid. Att man jobbar stenhårt under sommaren och sedan bara drar. Att man sedan åker runt och jobbar i de länderna man hamnar i. Bara för att. Men det är väl sådana här tankar man får nu kring studenten. Alla börjar fråga vad man ska göra efter studenten och man själv har inte den blekaste aning. Det är ju nu man ska passa på. Det är nu man har chansen att göra något riktigt spontant. Man har inte riktigt samma chans att göra det när man är 40 år, har barn, fast jobb och allt annat som spelar in. Så egentligen borde jag passa på - ta chansen och göra något riktigt oväntat.
 
Men vem vet vad jag gör om ett halvår? Inte jag i alla fall.

010113 - ♥

jag är så kär! ♥
helt förälskad i denna grabb.
alla dagar blir så himla underbara med dig.
helt otroligt hur en människa kan komma in i ens liv och göra allt så bra!
helt otroligt.
helt förtrollad.
love 

Porträttbilder - Syskonbilder

 
Syskonporträtt. 
Lånade studion på praktiken och bjöd dit Nikkie och hennes familj för att fota alla syskonen och här är ett urval av de jag skickade till dem. Det är inte alltid lätt att hålla humöret uppe efter en heldag i skolan/dagis och sedan så ska man fotas och bara det tar ju ett par timmar. Allt som allt är jag jättenöjd med modellerna, bilderna, redigeringen och hur hela kvällen blev! 
 
Vill helt klart låna studion fler gånger och fota fler porträtt. Har alltid tyckt det varit svårt att fota människor. Natur och macrofoton brukar vara lite lättare att kunna kontrollera men man kan inte alltid kontrollera hur människor är - vilket gör hela fotograferingen mycket roligare! Får passa på nu sista terminen på praktiken (och i skolan!) att låna studion och bara fota - fota - fota! Även att jag mer och mer tar med min egen kamera och fotar mer med den... Den har fått en riktigt lång semester nu vid jul så det ska bli kul att komma igång med allt sådant igen! :)