inspirerad.

Jag snodde allt åt mig datorn ikväll med, så ett blogginlägg till hinner jag allt med innan jag lämnar tillbaka den till min bror. (om jag inte snor datorn imorgon med, hihi)
 
Det här inlägget tillägnar jag inspiration. På fredag åker jag och O (och kanske familjen fick jag höra tidigare idag) ner till Ängelholm till vårat släkthus och då åker självklart kameran med. Att jag måste få fota O är nästan ett krav. Älskar strandbilder - färg som svartvit. Älskar kontrasterna mellan sanden och havet och himlen. Allt ska jag få till några självporträtt men även bilder på båda två. Så nu fram till och med fredag så ska jag bara sitta och peppa mig själv och inspireras av andra. Ta in, tänka om, göra om. I slutändan så brukar allt bli bra.
 
Det enda jag saknar just nu är Photoshop. Jag har en massa bilder som ska redigeras om jag finner ork. Förra sommaren slutade det med att jag bara fixade iordning de sista tagna bilderna för att de andra kändes så långt ifrån och orelevanta. Men det märker vi. 
 
Jag ska allt finna lite inspiration. Ta in, tänka om, göra om.

Allt är tillfälligt.

Designen och bloggandet är tillfälligt. Min skoldator får jag i september och då blir det en kreativrush hoppas jag! Att jag kommit in i högskoletänket där jag bara ska vara kreativ i princip hela tiden. Vilket jag hoppas kommer göra att jag får mer inspiration till att göra om bloggen till mig igen. Så att man verkligen ser att det är jag. Sen hoppas jag även på att kunna skriva mer kreativt och mer intressant. För vardagsbloggande är roligt, men också väldigt enformigt. Man går till skolan, kommer hem, umgås, äter, sover på ett ungefär. Men jag ska allt lära mig!
 
Just nu går jag mest och håller tummarna. Inte för en sak utan för flera olika. För saker som kommer att bli väldigt relevanta till innehållet i denna blogg. Jag vill inte gå ut med för mycket, men jag hoppas verkligen att det blir av. Jag håller alla tummar och tår jag kan. För jag vill. Mer än allt annat just nu. Jag har suttit i ett par dagar och tänkt och det kommer gå. Nu väntar jag bara på att få klartecken.
 
Mina dagar går åt att vakna upp. Stressa (i princip varje dag) för att hinna med bussen alternativt att inte åka försent med bilen till jobbet. Från klockan tio på morgonen till halv sju på kvällen så åker jag runt och plockar saker och lämnar på olika avdelningar innan jag tackar för mig och åker hem. Väl hemma så hittar jag på det jag har planerat, vilket kan vara väldigt många olika saker och såhär kommer det se ut från v.26-32. Från och med nästa vecka så börjar jag även på mitt nya jobb där jag för det mesta kommer stå i kassan. Men jag tycker ändå att det funkar och är ändå ganska roligt. Man får timmarna att gå på ett eller annat sätt.
 
Men en sak ska jag faktiskt göra i juli. För första gången under mina arton somrar som jag har upplevt så ska jag åka ner till mitt släkthus i Ängelholm utan föräldrar med O. För första gången på arton år ska jag få uppleva Ängelholm precis hur jag vill, prata med de släktningar som är där men även visa O hur både jag, min mamma och min mormor och hur hennes pappa och hans familj spenderade våra somrar sen barns ben. Huset har en så underbar historia och väldigt mycket är bevarat. Med knappa två minuter till havet så tror jag att O kommer att trivas bra. Jag trivs alltid. De sista somrarna så har jag alltid funnit ett lugn efter att ha varit nere i Ängelhom. Där mår jag bra, kan börja om inombords och glömma allt för en stund. Dock stannar vi bara en helg, men det ska allt funka ändå.
 
Jag skulle vilja berätta en sak. Avsluta ett kapitel i mitt liv. Men måste finna mod, få gensvar och sen sätta mig ner och tänka ut hur mycket jag vill öppna mig. Hur mycket jag faktiskt vågar lägga ut om mitt liv, ett kapitel som jag tänker på väldigt ofta. Ett väldigt mörkt kapitel. Men jag vill öppna mig, dela med mig och hjälpa andra. Jag vill kunna berätta. Jag vill våga. Jag vill vara starkare än vad jag är. 
 
Det var väldigt skönt att skriva av sig. Att få ventilera. Att få skriva ut tankarna i huvudet. Att få finna ett tillfälligt lugn. Det är så skönt.  
 

En lista på vad jag vill göra.

För att inte vara så dålig på att uppdatera så har jag nu lånat min brors dator. Men det är endast tillfälligt. Därför slänger jag in olika listor på vad som kommer hända de senaste dagarna, vad som har hänt, vad jag vill ha och saker jag drömmer om!
 
Inom ett par dagar kommer jag:
- jobba fram till den tionde augusti på ett lager.
- påbörja mitt andra jobb på en snabbmatsresturang.
- åka ner till mitt sommarställe i Ängelholm med min kärlek.
- fira min underbara vän.
- ha långa pratstunder med mina underbara vänner.
-  tacka ja till min plats på högskolan.
- påbörja min högskoleutbildning på två år (tre egentligen - ska läsa ett kandidatår)
- åka utomlands med min underbara vän.
 
Det som har hänt är:
- att jag har firat midsommar med fina vänner
- jag har myst galet mycket med min kärlek
- att pappa bygger om huset så om två år bor jag i ett helt annorlunda hus.
- jag har varit på sommarfest med fina vänner.
- min klass har haft våran första återträff.
-  jag har blivit antagen till mitt första handsval på högskolan (och det precis)
- jobbat på lagret.
- jag har börjat följa Pretty Little Liars.
 
Just idag vill jag ha:
- min lön.
- mina stipendiumpengar.
- ett egen lägenhet. gärna nära stan.
- en grillkväll med väldigt många människor.
- en spontanutflykt.
- semester.
- en bättre cd än "Melodifestivalen 2008" i bilen
- min kärlek och mina vänners närhet.
- tillbaka min dator som skolan har tagit in över sommaren.
 
Idag drömmer jag om:
- att backpacka.
- att få flytta till min egen lägenhet.
- att få börja på högskolan.
- att få sova nära min kärlek.
- en sleepover med mina vänner.
- gamla minnen från förr.
 
tack för mig!
 

Det där med att uppdatera...

Det där med att uppdatera går verkligen inte alls så bra som jag skulle vilja. Dels så beror det på att jag inte har tid eller ork när jag jobbat klart mitt pass och för det andra så har jag ingen dator.

För att blogga från mobilen blir aldrig något bra - det är inget för mig. Ingenting blir helt enkelt inte som jag vill. Texten, ordningen, bilderna - ingenting funkar utan min dator!

Men sedan balen så har det hänt en hel del. Jag har:
- tagit studenten
- fått betyg som jag är nöjd med
- fått ett stipendium
- fått två sommarjobb varav det ena börjar i augusti (ett lagerarbete & en restaurang-relaterat arbete)
- börjat planera inför en resa vecka 33
- firat ett halvår med O
- Insett att jag saknar skolan
- Nästan insett att skolan är över och att livet på riktigt börjar nu.

Men när jag får tillbaka min dator i aug/sep så lovar jag en snyggare design, mer inlägg och mer bilder. Men det får dröja.