Fullspäckat påsklov!

 
Mitt påsklov är fyllt med massa underbara saker - vilket är skönt! Jag betalade även efterfesten till balen och min studentklänning idag - så skönt! Jag får massa saker betalda och klara till både balen och studenten nu och det är så otroligt skönt. Så kan jag spara pengarna som kommer nästa månad till annat, för pengar blir det verkligen aldrig brist på.
 
Mitt påsklov ser ut såhär (- skiljer dagarna åt.):
vara hundvakt, plugga och gå på "The Host" med O - projektarbetsfix med Nikkie - projektarbetsfix med Nikkie - Göteborg med O och fixa det sista inför studenten - jobba - högskoleprovet - plugga.

STUDENTMÖSSAN!

 
NU HAR DEN KOMMIT - STUDENTMÖSSAN!
Fick ett sånt där underbart sug - nu är det så jävla nära! Om 76 dagar (14 Juni) är det jag som står och skriker: "Vem vill gå i ettan nu - INGEN INGEN!"! Ikväll ska jag även klicka hem studentklänningen och i veckan ska jag fixa skor, smink och dylikt. Jag blev så himla övertaggad nu så det finns inte! Jag taggar även balen som är om 61 dagar (30 maj) som jag ska gå med en fin vän! Det kommer bli så sjukt bra allihoppa! Nu håller jag tummarna för bra väder med båda dagarna - sol och åter igen strålande sol!

Fotosug.

 
fick ett sånt fotosug. vill ut och fota massor nu! fast det är mörkt ute. så ska nog trots allt hänga med på morgonpromenaden med familjen och alfred imorgon bara för att fota. sen ska jag ta med kameran till mormor och morfar och fota mer. sen ska jag och O ut och fota ännu mer. fota fota fota hela dagen lång. hur fint låter inte det?
jo, så det ska jag göra. så jag får redigera något annat än bilderna till projektarbetet. så ska leta inspiration nu.
godnatt!

L E D I G !

 
Hur underbart är inte det ordet - LEDIG! Äntligen påsklov och ledighet hur länge som helst (känns det som nu). Det ska bli så otroligt skönt och jag hoppas att jag får mycket gjort. Jag har projektarbetet som börjar gå mot sitt slut, religion som jag har prov på v.16 och historia som ska bli klart på lovet och sen ska jag självklart njuta av ledigheten med! Jag ska utnyttja lovet till max och göra det sista påsklovet till det bästa!

Dan före dan före dan före långfredagen.

Tisdag idag och det innebär ledighet för mig! Vaknade upp hos O och har legat i soffan hela dagen - bokstavligen! Jag hann med ca 10 avsnitt (varav jag fick se om två för att jag somnade) av Grey's anatomy och sova innan O kom hem vid fyra. Sen lite senare på kvällen så gjorde jag två skisser till projektarbetet och lite annat smått och gott medan O spelade FIFA. Nu ligger vi och kollar på Slovakien - Sverige och äter godis. Imorgon blir det praktik som gäller och det ska bli så grymt kul! Älskar måndagsmorgonen och onsdagar då jag får vara på mitt jobb/praktikplats och göra det jag älskar - fotografera. Nu ska jag koncentrera mig på fotbollen igen!


ååh!

Just nu ligger jag och läser bloggar med folk i min egen ålder och hur många som helst börjar få sina projektarbeten klara. Konstigt nog ger detta mig inspiration till att få färdigt mitt och Nikkieprojektarbete med. På ett sätt ska det bli så skönt att få det klart samtidigt som det är dunderkul att göra det. Jag jobbar ju tillsammans med världens bästaste och goaste tjej - hur kan det bli tråkigt då?! Vi har kommit mer än halvvägs och nu på påsklovet så har vi bokat upp massa dagar där vi ska råplugga och fixa projektarbetet! Så snart är vi med klara - resultatet kommer upp på bloggen! Jag måste ju få visa det vi kämpat med sen höstterminen började. Nu ska jag sova på riktigt! Natti!
 
 

fyra dagar innan påsk och långledigt

bild tagen av min pappas flickvän.
 
Känner mig lite som katterna på bilder - helt slut! Jag börjar åtta imorgon så ska alldeles strax gå upp och lägga mig i min alldeles för stora säng för att sova ensam i. Men så är det när det är vardag och skolorna krockar.
 
Min helg har varit helt underbar. Sådär underbar som den blir när man umgås med människor man älskar och tycker om. Fredagen innebar fotboll och massa pojkvänsmys. Att vakna upp dagen efter av att ens pojkvän pussar på en gör inte saken sämre. Tog bussen hem och efter lite mat i magen och en dusch så körde jag ut till Nikkie och efter att vi plockat upp O som varit på avslutning i innebandy så åkte jag, Nikkie, pojkvänner x2 och en till kompis till ica maxi för att ladda på godisförrådet och sen åkte vi och hyrde en film. Ca 10 minuter in i filmen så somnade jag till och därefter så var filmens handling helt förvirrande för mig. Men "House of Voices" är ingenting jag rekomenderar. Idag så började vi med att gå tipspromenad, äta mat, begav oss till en kompis till O's projektarbete som är ett café nere vid tändsticksområdet, kolla på dokumentären om masskrocken som var i Skåne i januari och nu ska jag sova och taggar just nu en dag med jobb och religion - som morgondagen innebär. Men nu kallar sängen!
 
Godnatt!

Nu kör vi det sista!

 
Dagarna rullar på och högskoleansökningarna ska in och nerverna är på topp! Hösten är så himla osäker just nu och jag och inte veta vad som händer går inte ihop! Jag försöker fokusera på nuet och kör på mitt race i skolan för att försöka höja mitt meritvärde så jag kommer in på den linjen jag vill i höst. Just nu går det enligt planerna så hoppas att det fortsätter på detta sättet. Det gäller som sagt att kämpa nu det sista för sen är det över - mina år i grundskolan och på gymnasiet är slut. För alltid. Det känns väldigt obehagligt och läskigt just nu men tror att framtiden blir så mycket bättre! Nu ska jag rikta tillbaka fokusen på skolan! :)

Ritat igen.

Då den bilden jag la upp i förra inlägget är hos pappa så började jag på en ny och här ser ni den. Imorgon är jag ledig ifrån skolan men ska sitta hela dagen med projektarbetet, religionen, historian och om det är något mer. Jag tänkte kolla över allt imorgon. Men nu ska jag sova! 
 

Miniprojekt

Har börjat rita. Mitt ansikte är verkligen inte klart utan gjorde bara något tillfälligt. Men här är ritprosessen så långt som jag har kommit. 

 


Motivation

 
Just nu letar jag efter inspiration och motivation att sätta mig ner med allt skolarbete, göra klart allt på en gång och sen bara känna känslan av att vara klar. Jag tänkte ta tag i allt nu inom kort så att projektarbetet blir klar för just nu känns det som om allt kommer komma som ett slag i ansiktet och alla andra uppgifter i skolan som jag lagt lite på hyllan. Jag måste motivera mig nu det sista och det som lockar mest just nu är spänningen inför hösten - kommer jag in på den högskoleutbildningen jag vill? Jag bokade in ett möte med SYV:en på skolan där jag vill att vi går igenom allt sådant. That's for me now!

Sommarkänslor.

vill ha sommaren nu. inte mer snö och blask nu.
är nog inte den enda som känner så just nu.

ja, men vad händer i livet?

 
Jag tänkte skriva av mig lite av vad som händer i mitt liv och planerna inför hösten. Både för min egen del men också för alla nyfikna där ute. Det finns säker någon som är intresserad av vad som rör sig i mitt huvud.
 
Om vi tar hur det ser ut idag:
Idag är jag en 18-årig tjej som kämpar vidare för att få så bra betyg som möjligt, försöker hålla koll på alla datum som gäller, planera och betala av det mesta till balen och studenten och som söker sommarjobb. Just nu parallellt med skolan så jobbar jag extra som fotografassistent på samma ställe som jag praktiserar. När jag inte är i skolan så är jag med min underbara O och mina fina vänner och går ut i mellanåt. Annars försöker jag ta varje dag som det kommer och försöker planera det efter min ekonomi. I maj ska jag gå på balen med E, en bra kompis och släkting till mig och den 14 juni springer jag ut och tar studenten! 

Inför sommaren:
Efter studenten så har jag förhoppningsvis sommarjobb. Jag tänkte jobba så mycket som det bara går i sommar, jag vill inte ha mycket ledigt alls som jag kan tänka mig att många andra vill. Jag vill jobba, tjäna pengar, få erfarenheter osv. Jag har verkligen mycket att ge och det känner jag att jag orkar. I slutet av sommaren så planerar jag och ett par kompisar en tripp utomlands så pengar till det hade varit perfekt samtidigt som jag hoppas på fortsatt anställning till hösten sen. 

Inför hösten:
Till hösten efter den planerade resan så hoppas jag att jag har kommit in på den högskoleutbildningen som jag är extremtsugen på. Jag hoppas även att jag har extrajobb så jag en vacker dag kan flytta hemifrån. Jag hoppas på ett långt och ett glatt liv där jag är nöjd med mig själv och är omringad med människor jag älskar. Självkklart så hoppas jag att jag är tillsammans med O och att vi en dag kan flytta ihop och att jag och mina vänner har kvar den kontakten vi har idag och att allt är som det är nu. 

Sjukling!

 
Efter i onsdags så jag åkt på en riktigt förkylning så går runt med halsont, hostningar i ett och femton liter snor i näsan. Så är det någon som vill ha ett par liter så säg till! Nej, men annars så har det varit lugnt i helgen. O fyllde år i söndags så då var det släktkalas för honom och i lördags så bjöd han hem två polare och så kollade vi på Melodifestivalen. Jag själv har mest legat i sängen och försökt att bli frisk - inget som gick sådär jättebra. Jobbade ändå idag och gjorde religionen hemma så ligger fortfarande i fas. Imorgon är jag ledig och då ska jag springa på småärenden på stan. Så det blir min dag imorgon!

Veckouppdatering!

sommaren är mer än välkommen.
 
Med en ny rolig förkyldning som innebär hosta, ont i halsen och ingen energi så sitter jag i skolan. I onsdag var jag på RAW och på "100 dagar innan studenten" och det var sjukt kul! Massa folk och mycket skratt och torsdagen innebar ett mindre glatt humör ;) Både idag och igår har jag åkt på en fin förkyldning så helgen kommer bli lugn. O fyller år så på söndag är det släktkalas och sen tar jag helgen lite som den kommer. Trevlig helg!

LEEEEDIG!


Bilder som jag har glömt att visa från matchen mellan Barnarp - Ölmstad.
 
Är ledig på tisdagar nu framåt. Varför kan jag ta i ett senare inlägg, men så ligger det till nu. Så jag började dagen med att ta en 30 minuters promenad med Alfred. Jag fick sedan stressa så jag hann med bussen upp till a6 där jag skulle möta upp en klasskompis och sen gick jag och spanade på a6 och införskaffade mig själv en papperskorg. Välbehövligt kände jag så nu har jag en papperskorg för billiga 20:-. Sen drog jag förbi stan och träffade Elin och vi växlade lite ord. Efter det tog jag första bussen hem, slängde in mitt fynd och begav mig till Bäckadal där jag träffade O en snabbis. Jag insåg hur sjukt underbart vädret var så jag och Alfred begav oss ut runt Munksjön. Jag har tagit långpromenaden med Alfred nu 3 dagar i rad så hoppas att jag håller igång gåendet när han åker sen med! Det har känts så otroligt skönt efteråt! När jag kom hem från promenaden så åt jag lunch och fram tills nu så har jag hållt på med Os present. Trixat och fixat riktigt mycket nu till helgen när han fyller 19år! Vad som händer ikväll vet jag inte än - men det märker vi!

Måndag morgon.

Just nu sitter jag på jobbet och ska strax bege mig till skolan för lektion. Efter skolan ska jag ner till stan och möta upp Nikkie och vad vi ska göra får vi se. Jag måste ut på en långpromenad med Alfred men annars är det inga planer. Jag är ledig imorgon och då ska jag åka och fixa småärenden som jag har och sen plugga.

Hoppas ni får en underbar dag!


Projektarbete on going!

 
halvfärdig cupcake som troligtvis ska användas till projektarbetet.
 
Jag sitter just nu och målar med en hemlånad ritplatta från skolan och skissar lite på en sida till mitt och Nikkies projektarbete och såhär långt har jag kommit än så länge. Jag ska skugga mycket mer och sen ändra färgerna då det ska vara flera olika. Men det tar sin lilla tid och har bara ritplattan till imorgon. Så måste definitivt låna hem den många fler gånger för att få klart denna sidan!
 
Helgen har varit fin. I fredags så var jag, O och Nikkie och åt tacobuffé på centrum och senare på kvällen så åkte vi och kollade på innebandy. Månsarp mot Sävsjö där det blev vinst till Månsarp. I lördags så kollade jag på när O spelade innebandy och sen drog vi och kollade på El Classico. Gårdagens kväll slutade med bio - Flight med O och två av hans kompisar och sen mötte vi upp två till och drog till McDonalds. Helt okej film ändå även om jag inte ville se den ifrån början. Idag så började dagen med en tipspromenad med Alfred och sen har jag och O bara tagit det lugnt. Senare ikväll ska jag till mormor och morfar och äta mat. 
 
Nästa vecka ser ut att bli riktigt fin. På onsdag är det 100 dagar kvar till studenten och då ska jag och O först på RAW Comedy Club och sen drar vi ut. På fredag blir det Girl's night out och i helgen så ska jag fira O som fyller 19år. Jag ska även fixa ihop hans present som jag inte riktigt kommit fram till än vad jag ska fixa - men planer finns i alla fall ! ;)

Historiaplugg till tusen!

Pluggat historia heeeela kvällen i princip efter en snabbistur på A6 och stan. Så nu har jag både pluggat in informationen till provet imorgon men även gjort klart tidslinje-uppgiften som man skulle skriva så kopiöst mycket på. Så nu hoppas jag att allt sitter kvar i skallen tills provet och nu ska jag sova jämte världens finaste kille!

Godnatt ! :)