små söta hundkex

Idag är jag ledig och det innebär städning, tvättning, läsning och packning ;) Ikväll drar jag till pappa och sen kommer Oskar och sover hos mig!

Hoppas ni med får en underbar dag :D

Cesar Milan


Såg ett avsnitt av "Mannen som talar med hundar" igår och under tiden satt jag och mamma och diskuterade avsnittet och "metoderna" som han använder. Mycket av det han gör, gör vi faktiskt själva när vi tränar/disiplinerar Alfred. 

Efter avsnittet var jag tvungena att googla på hans namn och en av de första sakerna som kommer upp är "No Cesar Milan" och då undrar jag varför och hur ni andra uppfattar honom? Vad tycker ni om hans metoder?

Jag tycker att mycket är rätt. Ska man få hunden att förstå så ska man göra det på hundvis. För att ta ett exempel ta i nackskinnet. Så gör hundar på varandra också och så har de alltid gjort. Kan ge flera exempel men först vill jag veta era åsikter:

Men vad tycker ni om Cesar Milan?

Några veckors läsning !

Dessa böcker kommer jag läsa en tid framåt! Det är 10 mangaböcker, 5 hundböcker, en fristående fortsättning på en annan bok jag har hemma, två böcker i samma serie, en fantasy och körskoleboken(ej med på bild). Chansningsvis kommer detta ta mig kanske två-tre veckor, förutom körskoleboken som jag ströläser, samma sak med hundböckerna. :)

Vill ni ha boktips eller tipsa mig? Kommentera gärna och i så fall vilken genre! :)


Rainy day

bild+smink: Hanne.
Jobbade för första gången igår, med det jag ska sommarjobba sen som - det gick bra! Var inte alls lika tråkigt som jag trodde, så det var ett stort plus! :)

Idag är sista teorikursen och sedan blir det mycket plugg på egen hand inför körkortet! Tänkte ta med mig boken och sitta och läsa på väg till/från Stockholm, så dödar man ändå några timmar i alla fall! :) 

Synd att det tråkiga vädret kom nu, hade tänkt och fota en massa nu i veckan, som ändå är en lugn vecka men så blev det icket! Vaknade idag - insåg att jag hade försovit mig och blev helt oinspirerad... Ska försöka få till den fotograferingen jag pratade om förra veckan, men då måste de vara ganska ljust så funderar på att vänta till jag kommer till pappa. Då får jag även en vit vägg - vilket är positivt!

Har ni någon inspirationskälla - hjälp mig gärna!

Sommar och sol!


Tar lite kort om min helg:

Fredag:
Åkte in till marknaden och träffade folk. Shoppade ingenting men hade väldigt trevligt sällskap! :) Åkte sedan hem och Oskar lämnade in sina sista arbeten i svenska och sedan sov vi :)

Lördag:
Övningskörde hem till mormor och morfar där det bjöds på mat och efterrätt! Massa kubb och på kvällen blev det eurovision! Gött för Sverige och vinna!

Söndag:
Utbildning till sommarjobbet, där jag jobbar första dagen idag! Skitnervös, men det ska man vara :D

Väldigt kort om min vecka! Oskar var med hela helgen, så det var jättemys :D

Sammanfattning av denna veckan:
första jobbdagen, friluftslivaktivitet på idrotten, teorikurs, halvdag, halvdag om jag behöver gå på matten, biblioteket, gå på stan med Oskar, femkamp hos Oskar och sedan massa tid med Nikkie och Lollo hoppas jag på :D

Hur ser eran vecka ut? :D

Ja, jag lever men datorn ligger i lä...


Två till bilder som jag tog imorse!


Today's outfit och dag!

inte pigg alls denna morgon!

Idag känns som en jobbig dag trots vädret! Just nu har jag nog nästan precis börjat med matte c nationella proven och sitter och kämpar mig igenom det! Hoppas på det bästa i alla fall, mer kan jag ju inte göra ;)

Efter skolan ska jag gå och ta andra HPV-sprutan och jag som hatar sprutor hispar upp mig i onödan och har en jättestor klump i magen! usch, men bättre att ta sprutorna och få lite skydd mot livmoderhalscancer, trots att det inte ger 100%. Den är ju gratis nu för tiden :)

Efter skolan blir det kanske marknaden, måste i alla fall upp till pappa och städa och packa sakerna jag ska ha med till mamma, som jag varken hann igår eller idag. Sen ikväll ska jag bara ta det lugnt, tror jag - det märker jag ju om inget annat ;)

Vad ska ni göra en dag som denna? :)

På ett ungefär


På ett ungefär
så ser det ut runt mig just nu, fast byt ut min skrivbord till skolmiljö. Så förstår ni hur jag har det ;) Sitter och övar på gamla nationella prov inför imorgon, det är väl det bästa jag kan göra just nu. Efter matten och maten så blir det engelska och sedan ska jag ta en promenad ner till stan istället för att ta bussen och gå på nästsista körkortsteorin och sedan ut och övningsköra med pappa! Så dagen blir ganska fin ändå :D

Årets första shortsdag för mig! Galet skönt för mig trots att mina ben lyser vita! Men hur ska man annars kunna uttnytja solen när man är i skolan? ;) Så tänker jag i alla fall och skiter i alla som klagar på att det inte är snyggt med vita ben i shorts! 

I helgen sen så på fredag ska jag till skolan och sedan vet jag inte riktigt, Oskar ska i alla fall sova hos mig för på lördag så ska jag övningsköra bort till mormor och morfar och vi kanske ska kolla på när min bror är funktionär/tävlar själv, han visste inte vilket av det de var. Sen på söndag så ska jag på utbildning för mitt kommande sommarjobb! Så det blir en helg med mycket att göra! 

Jag känner också av att sommarlovet närmar sig. Igår hade jag min sista svenska b och troligtvis min sista svenskalektion för evigt! Behöver nämligen inte gå nästa vecka då det bara är en ta-igenlektion och jag är klar med allt! Jag gillar verkligen när jag anstränger mig och tar tag i uppgifterna så fort jag får dem alt på helgen efter lektionen, vilket innebär att jag inte behöver gå på alla ta-igenlektioner! Ett tips får mig till er alla :D

Hoppas ni får en underbar dag!

INSTAGRAM!

älskar när typsnitt blir så underbart pixliga när de förstoras så mycket ;)

En kamerarelaterad fråga! :)



Mitt bästa tips -> testa dig fram. Håll i olika kameror och se vilken som ligger bäst i handen. I och med att jag själv fotar med en nikon, så rekommenderar jag ju självklart det :D En väldigt bra nybörjarkamera är d3000 och d3100 :D De är även lagom dyra! Det beror också helt på hur mycket man känner att man vill lägga ut. Även d5000 är ett bra tips! Lite mer avancerad, men fortfarande en bra kamera!

En annan bra länk om hur man ska välja kamera har Nevnarien !


Dagar jag räknar ner till och inte räknar ner till!



Lite av de sakerna som kommer nu näst ;)
Jag räknar ner till sommarlovet!
Jag räknar ner till min födelsedag!
Jag räknar ner till månads dagen med min pojke!
Jag räknar ner till när vi åker till Stockholm!
Jag räknar ner till helgen!
Jag räknar ner till utbildningen på söndag!
Jag räknar ner till första sommarjobbdagen!
Jag räknar ner till 28 juli (vad det är får ni veta någon annan dag ;))
Jag räknar ner till den 21 varje månad!
Jag räknar ner till nästa onsdag och nästa helg!
Jag räknar ner till sista veckan i skolan!

Jag räknar inte ner till matte nationella!
Jag räknar inte ner till andra HPV(livmoderhalscancer)sprutan!
Jag räknar inte ner till Dreamhack, då jag missar det iår :(
Jag räknar inte ner till när fritidskortet slutar. (busskort)


Today !

 

Idag blir det skola, hem, biblioteket, teorikurs och matteplugg - visst låter det spännande? Har ingen tid alls känns det som att njuta av det fina vädret, vilket är väldigt synd. Har noll inspiration, förutom att jag är väldigt taggad för min idé som jag kom på igår, ska hämta stativet idag, så får se om bilderna blir av ;)

 


Spännande ;)

Har en eller två skitbra idéer, men anledningen att det inte blev idag står i bilden ... :/


Tänkt på en sak...

Kollade igenom mina gamla inlägg och bilder där jag ler med öppen mun och då ser det ut som jag har en huggtand på ena sidan, lite vampire-style! Vet inte varför jag kom och tänka på det just idag, när jag har haft det så sen i åttan, men när man har brist på annat tänkande, så blir det väl så ;)

Detta menar jag:
image description
tanden på vänster sida.
image description
image description
tanden på höger sida

är det bara jag som tänker på det?

Anledningen till att det är så är för att förr i tiden (från när jag tappat mjölktänderna till och med sjuan) så hade jag en tand som inte ville sitta där den skulle och efter att ha dragit ut en mjölktand, så blev det räls. Andra tandställningen iordningen (haft en sådär man har på natten) och efter ett år så har hörntanden och kindtanden bytt plats! Det är därför jag bara har det på ena sidan och inte andra ;) 

Alltså, där det ska vara en hörntand på min vänstersida, är en hörntand!
Hoppas ni fattade ! :)

Vanliga frågor!



1. Gör du bloglovin-byte?

- Nej, det gör jag inte. Jag följer de bloggarna jag vill och läser de jag vill! Självklart läser jag ju igenom era bloggar när ni kommenterar, men jag kommer inte följa dem. Följ gärna min ändå! :) 

2. Vilken kamerautrustning har du?
- Glöm inte att kolla katergorierna till höger, där finns det bland annat om min kamerautrustning. Men den är:
Nikon D3000, Nikkor 18-55mm (standardobjektiv), Nikkor 55-200mm, Stativ, Reflexskärm Guld&Vit och två macrolinser och sedan lite allmänt som extra minneskort osv.

3. Vad är din hund för ras?
- Även här finns en länkning till höger till bloggen där jag skriver om hur jag och Alfred tränar och så, men han är en Nova Scotia Duck Tolling Retriever eller en Tollare ;) 

4. Kommentarer såsom var med i min tävling om ett par näsdukar etc.
- Kommentera gärna om ni har tävlingar på era bloggar, ingår det dock att gilla något på facebook eller bloglovinbyte som krav, är jag inte intresserad. Kommer inte in på facebook i skolan.

KOM IHÅG!
Var NOGA med att kontrollera med att namn & bloggadress kommer med, skicka gärna två kommentarer för säkerhetsskull - kommenterar inte tillbaka annars!


Måndag morgon!


Väldigt soft dag!
Slutar 11.30 och sedan ska jag träffa en polare vid 14. Ska senare hem och plugga inför filmkunskapsprovet som är imorgon och sedan ska jag spela ps3 ;) Helt enkelt en simpel dag!
måste ut och ta bilder! paniiiiiiiik

Dagens planer!

bild tagen av Petra

Ska strax ta tummen ur röven och göra mig iordning! Känner att det är dags nu, då klockan börjar bli ganska mycket ;) Tänkte dra med mig Oskar ut och fota, både naturbilder och att vi tar bilder på varandra, så jag får nya och roligare bilder till bloggen och för privat bruk! :) Senare ikväll lutar det åt grillning med fina vänner och sedan vart dagen tar mig, det får tiden avgöra :)

Morgondagen kommer bestå utav plugg, plugg och plugg. Har matte-nationella proven på fredag och sedan även ett prov i filmkunskap, vad jag kommer på nu! Sedan ska jag även träffa fina vänner och ah, bara ta det lugnt ;)

Myskväll :)

Efter en seg hockeymatch så blir det en väldigt fin avslutning på kvällen ! Saknar brudarna mina ! <3


Lite instagram ! :)


Alfreds berättelse!

Skrev hur vi hittade Alfred och varför att det blev Tollare - klicka här för att läsa mer!

right now in school.

bild ifrån instagram.

Liten del av mitt liv


bilden tagen av Melina.

Denna dag blir gårdagen lik, med mindre stress. Först blir det skola med ämnena multimedia och svenska och efter det blir det teorikursen! Ganska fin dag! Åker även till pappa med, så klagar inte :) 

Bokade in en resa till Stockholm förra veckan med, som jag glömde nämna. Så ni hittar mig i Stockholm eller en bit utanför mellan 5-10 juni, väldigt fint! Hoppas på mycket sol då en polare tar studenten! 

Vad händer mer?
Väldigt mycket och lite till. Övningskörde en kort stund igår och fick motorstopp i en rondell ;) Blev stressad och ah, då går det som det går, men nu vet jag ju hur jag ska va till nästa gång, för i nästa rondell gick det mycket bättre! Fick även panik när jag körde in i rondellen, men ah, lugnet kommer väl till mig en vacker dag ;)

Annat som händer är att jag är ledig fyra dagar nu, som jag tror många andra är med! Satsar på att vara mycket med Nikkie och pojkvännen, plugga en massa matematik, körkortsteori och inför filmkunskapsprovet. Hoppas även på varmt väder, så man kan vara ute mycket och framför allt fota, det var längesen nu men det kommer gärna i andra hand när det är mycket i skolan. 

Massa planer för helger framöver, både middagar med släkten, aktiviterer med Oskars familj, ska vara barnkalasledare, kycklingrace som min brors friidrott anordnar, Stockholm och ah, tar resten lite som det kommer ;) 

Har ni mycket planer framöver?

Hur snabbt läser du?


hur snabbt läser du? Klicka på bilden och testa!
kommentera gärna erat resultat :D

Stressig dag!



Idag blir en sådan kaotisk dag när man ska vara överallt! Nu sitter jag i skolan och har filmkunskap följt av idrott, sedan ska jag ta bussen bort till intervjun och sedan ska jag ta bussen igen bort till bibblan (om jag hinner) och sedan till teorikursen :) Kanske möta upp Oskar inne i stan och ses en kort stund innan jag kommer hem, för då ska jag packa till pappa och städa mitt rum och sedan kolla på hockey :) Så fullt upp och mycket bussåkande men det kommer nog att bli en väldigt rolig dag :D
Hur ser eran dag ut? :)

Fototips!

Tänkte skriva inlägg om mina fototips om hur jag fotar exempelvis bilder på Alfred :) läste lite om tipsen i Digital Foto som jag fick hem idag, så kom på iden att jag själv kanske skulle skriva, vad tycker ni? :)


Min vecka och helg!

Hejhej :)
Tar knappt upp datorn på helgerna längre :) I sommar tar ju skolan in datorerna för uppdatering, så försöker sitta vid den så lite som möjligt på helgerna, för att vänja mig :) Ganska skönt på något sätt och i sommar kommer det bli en massa mobilbloggning, just för att vi knappt har något stationära datorer hemma.. Aja, I got to do what I got to do ;)

Såhär ser min vecka ut:

Sedan kommer det ju alltid massa annat med, så tar det lite som det kommer ;)
update: teoriutbildning på onsdag.

FREEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAG


För underbart med fredag! Nu kan jag äntligen vila bort förkyldningen helt. Jag skulle inte gått till skolan, men ah, nu är jag där :) Gör det bästa av situationen som man säger ;) 

Idag blir väldigt lugnt! Ska dela en b&j-glass med Oskar sen och allmänt ta det lugnt, i och med att jag mår ganska dåligt - han är världens bästa kille! 

I helgen ska jag se till att vara mycket med mina brudar, längesen nu när jag varit sjuk! 

Vad ska ni göra i helgen? :)

Bloggtips!

jag behöver verkligen bloggtips i ALLA kategorier! (texten är väääääääääldigt pixligt.)
Så har du en blogg så kommentera :D Kommentera gärna med förslag på andras bloggar med!
(glöm inte bort att skriva bloggarna/bloggen även i rutan där man kommenterar,
för det är många gånger bloggen försvinner..)

Framtidsplaner


Framtidsplaner?

Jo, skrev på min hundblogg att jag senare kanske skulle göra ett inlägg om mina framtidsplaner för den bloggen och min hund, för att det kan vara kul och läsa om. Så tänkte: varför inte göra ett på min vanliga blogg med? :D Folk kanske tycker det är kul att läsa om vad jag vill få ut av livet och av bloggen, men framför allt för min egen skull, så jag kan gå tillbaka om något år och se om jag faktiskt hamnade där.

Till och börja med
så för bloggens del så kommer jag fortsätta blogga så länge jag tycker det är kul. Tycker man inte det är kul så märks det tydligt på inläggen. Det är väldigt stor skillnad på en som lägger in bilder, skriver glatt och berättar mycket än en som bara lägger in lite text. Man måste har lusten att blogga, för att orka. Det tar mycket tid att blogga. Det ska vara kul och skriva om sin dag eller vad man nu vill skriva om, annars så tycker de som läser inte heller att det är kul. För mig är det ett skönt sätt att skriva av mig och få dela med mig av de bilderna jag tar och att jag sedan har det besöksantalet jag har och får de kommentarerna jag får, det är bara en stor bonus! Lyser alltid upp när jag ser att folk faktiskt gillar det de läser och mina bilder! Det ger mig positiv energi och jag skojar inte om det kan göra mig glad hela dagen! En annan sak är designen. Jag älskar att göra bloggdesigner och tycker att det är grymtkul! Hjälper gärna kompisar med deras designer och massa annat!

Till mig själv och mina framtidsplaner.

Jag har mycket planer. Vissa tycker att det är för upplanerat och jag tänker inte skriva allt. Det blir alldeles för mycket och jag är lätt en person som planerar lååååångt in i framtiden ;) Men om man ser på kort sikt. Det är ca ett år kvar tills jag tar studenten. Ett år. Jag vill gå ut med bra betyg. Jag har planer på att flytta upp till Stockholm och plugga vidare där. Kollar bostadannonser och så av och till, bara för att. Jag ska även resa. Mycket. Jag älskar att åka runt och se nya saker och fota. En annan plan är hund. En hund som jag kan träna med men det får ni läsa mer senare på hundbloggen. Jag ska ta mitt körkort runt när jag fyller år eller i alla fall innan Oskar fyller år (på julafton(har till och med skojslagit vad med en polare om det ;))). Jag har så mycket planer, att det skulle bli alldeles för långt ;) 

Men här är lite av mina planer.
Vet inte om ni vill läsa om sådant här, men det är väldigt skönt att skriva av sig ibland :)

Tack för alla kommentarer!


Tack för alla krya-på-dig-kommentarer :D De är riktigt uppskattade :)
Mår mycket bättre idag, lite halsont, har kvar förkyldningsblåsan som skaver xxx, nyser och väldigt seg, men mycket bättre :D Att duscha funkade kanske lite i alla fall ;) Testa det :)

Idag hade jag helst stannat hemma även idag, just in case, men har nationella proven i engelska nu på morgonen så går på det och går sedan hem och vilar. Håller tummarna för att inte bli mer sjuk nu när jag måste gå ut när det regnar... Hoppas verkligen det! Det är så tråkigt att vara sjuk...

Skriver ikväll i ett piggare tillstånd..

hatar och vara sjuk,,,


Teoriutbildning bokad!

Var nyss på körskolan och bokade in en teoriutbildning där man går igenom alla trafikregler, bilen med mera, vilket betyder att körkortet är ett steg närmare! Jag lär mig mycket lättare om
det är någon som står och pratar så det här passar mig perfekt! Visst att det är båda riskutbildningarna (ettan bokas troligtvis snart) och uppkörningen och teoriprovet kvar, men ändå ett steg närmare att jag har körkortet när jag fyller år, vilket är det jag satsar på! :D
Glad men sjuk tjej på bilden !


I brist på bilder och idétorka så får ni en bild på Alfred


sjuk - ett rent helvete.

ser la ut något sånthär med tröttare ögon och inte så tvättat hår.

Yes, verkligen yes. Till en av de jobbigaste veckorna i skolan (två nationella prov och en del inlämningar och redovisningar) så blir jag sjuk. Fast det är väl det man kallar tajming? ;) 

I helgen blev det väldigt lugnt, i och med att jag kände mig halvkrasslig redan i lördags. Stackars Oskar... Aja, nu ligger jag hemma, precis tagit en huvudvärkstablett och en kräm mot mina förkyldningsblåsor. yes, det är det helvetet med.

Fast om jag slutar tycka synd om mig själv, (som jag tycker man får göra när man är sjuk ;) ), så tycker jag ni kan ta och kolla in min hundblogg :D Tryck här för att komma till den.

Hoppas ni är friska och krya och taggar en ny vecka :D

Genomförkyld - elände de där.

Oh där var man sjuk .. :(


åååh, titta vad jag hittade för söting :3


Vänskap


Från liten till stor!

Här får ni en gammal och en lite nyare bild ;)


Hade varit typ sådär asskönt att ligga hemma och sola nu...

oredigerat från thailand 09.

Så enkelt ska det inte bli ;)

Hej!
Satt ju och pluggade i helgen och idag insåg jag att även denna helgen kommer bestå av mycket plugg. Denna helgen blir det i så fall ett bildspel om Charles Darwin som ska redovisas på onsdag tillsammans med två andra i klassen och lästa engelska-häftet till nationella och sedan plugga matte inför nationella. Ungefär så kul som det låter, men efter den 25 maj kommer det bli så skönt! Då är alla nationella avklarade :D

Vad hände igår?
Jo, var ute och gick runt västersjön (där de senaste bilderna på Alfred är tagna) och Alfred fick bada ännu mer! Hans paradis på jorden, helt klart ;) 

Ikväll har jag och Oskar fem månader tillsammans, så vi ska ses en stund efter skolan och sedan runt 19 ska jag övningsköra. Det är min kväll det :)

Från Blått Till Vitt

Från:

Till:


Istället för färgglatt så blev det stilrent och större bilder! Ska testa den här designen ett tag och se :) Jag gillar den!
Gillar du den?

Skola igen...

en vårbild ifrån igår.

Hej :)
Sitter i skolan efter en långledighet! Väldigt skönt och har gjort en hel del :) Har ju bland annat varit på lager 157 där jag fick med mig ett par ljusa jeans, en scarf, två t-shirts, ett par leggins och en tjock tröja :) Väldigt nöjd! Sedan har jag även varit på American Pie Reunion med Oskar, Nikkie och hennes kille! Väldigt mysigt och filmen var bra. Sedan var det valborg där jag och Oskar var med Nikkie och hennes kille och drack redbull och åkte runt halva Jönköping tror jag ;) Mysigt var det och igår blev det årets första hundbad med Alfred och promenad med familjen och plugg :)
Vad har ni gjort? :)

Tröjan!

Till alla er som undrar!
tröjan är köpt på tshirt shopen!

Och som vanligt blir ju inte allt som planerat..

Hejhej :)
Skrev ju att jag skulle fota min kompisar, men självklart glömde jag ju kamera (som i och för sig inte hade något minneskort i sig...) så det blev inga bilder ifrån valborg. Men idag lyckades jag få med kameran till hundbadet så här kommer bilder på både Alfred och macro :) får placera det här inlägget i kategorin övrigt pga alla blandade bilder :)


tröja: tshirt shopen - linne: gina - leggins: lager 157 - skor: thailand
fotograf: oskar
dagens och morgondagens outfit
Fler bilder här.