Helgen innan löning.

Nu är den underbara helgen förbi. Jag har för en gångs skull inte pluggat alls! (Okej, lite då men det räknas inte ;)).
 
I fredags var jag och O hos Nikkie och chillade galet. Vi satt och pratade, dansade, sjöng, pratade och hade det allmänt trevligt. Igår gjorde jag och O ingenting egentligen - han drog till ett par polare medan jag checkade av några avsnitt Grey's Anatomy. Idag så har jag legat och solat medan O kollade på Formula 1 och när den var slut så tog vi två cyklar och cyklade ca en mil och tränade bort allt godis och chips som vi tryckt i oss i helgen. 
 
Det är väl min helg i helhet. Ha en fortsatt solig dag!

Produktiv ledig dag!

 
Även om jag är ledig på tisdagar så känner jag ibland att jag får mer gjort då än skol/praktikdagar. Idag vid lunch så begav jag mig till skolan och fotade bland annat bilden ovan. Sen efter det så gjorde jag och Nikkie en intervju med en av hennes lärare som också ska till projektarbetet. Efter det åkte jag hem och när Nikkie slutade så åkte vi hem till henne och arbetade mer med projektarbetet. Sen satt vi bara och pratade och planerade inför i höst då vi ganska bestämt ska iväg på äventyr! Men nu ska jag nanna kudden!

En måndagseftermiddag med mig.

 
Såhär sitter jag och pluggar just nu. Jag sitter vid teven och har på Top Model i bakgrunden för att jag gillar och ha lite ljud runt mig när jag pluggar. Det jag pluggar på just nu är en APL-uppgift och uppgiften går ut på att vi ska analysera kommunikationen där man har sin praktik. Så sitter just nu och skriver om den interna kommunikationen - alltså den kommunikationen som utbyts inom företaget. När jag är klar med den så tänkte jag fortsätta med projektarbetet. Imorgon så ska jag och Nikkie fixa det allra sista så vi bara har rapporten kvar sedan och just nu känns det så skönt att stå och trampa i slutet! Så imorgon har vi troligtvis ett slutresultat som vi är nöjda med och som ska åka in på granskning av min handledare.
 
Jag tackar gudarna för min handledare finns! Hon är den som hittar mina små fel när jag blir ordblind och jag blir väldigt lätt ordblind när jag skriver långa texter. Hon är även min mentor, vilket är skönt för då vet hon vem jag är och jag behöver inte bygga upp en ny kontakt. Hon vet hur jag funkar och det är så skönt! Så tack Anna för att du orkar med mina långa texter och min rapport och är det där stödet som jag verkligen behöver just nu!

Söndag och en vecka närmare.

bild till en uppgift i skolan. ska ej ha de skorna på studenten.
 
Helgen har varit väldigt sådär. I fredags så städade jag (inte frivilligt) hela lägenheten medan O och Nikkie fick sitta och vänta. Det var väl sådär kul. Men innan dess så var vi på AW/AS med en kompis till O och åt tacos. Svingott och även svinbilligt och det passar fattiga studenter väldigt bra. Sen resten av helgen har vi bara tagit det lugnt. O åkte på en sjukdom så har passat upp honom hela helgen och fjäskat med att laga pannkakor och sådant. Men nu får han gärna ta och bli frisk! 
 
Veckan ser ut att bli fullsmäckad som vanligt. Har prov i religion imorgon efter ett par timmars arbete, på tisdag har jag en intervju till projektarbetet där jag ska fota och senare på kvällen så tänkte jag plugga. Jag hade även tänkt att klämma in lite Nikkie-tid och O-tid när han blir frisk. Jag vill få klart så mycket som möjligt nu i dagarna så jag slipper jobba på ta-igen-dagarna som alltid är i slutet. För då får jag en bra känsla inom mig - en känsla av att ha lyckats planera och gjort allt innan deadline. Då det även är sista terminen och mitt sista år i skolan så ska jag ge 320% nu det sista.
 
För då vet jag, att när jag står där i den vita klänningen med mössan på huvudet, det är då jag vet att jag gjort allt jag kan, gett all min ork och satsar 320% för att få betyg som jag är nöjd med. yepp.

FREDAG!

 
Äntligen är det freeeeedag!
Dagens skola består av samhällskunskap, återkoppling på projektarbetet och historia. Det är så skönt nu och det börjar kännas att det är i slutet av terminen. Fler och fler prov kommer in och inlämningsuppgifter hit och betygssamtal dit. Jag ligger i alla fall bra till och runt mitt mål och det är skönt. Skönt att veta att man ändå går ut med betyg som man är nöjd med. Jag tänkte att försöka få till ett par inlämningar, mer projektarbete och öva inför provet i religion på måndag. Jag ska även försöka hinna med kompismys och pojkvänsmys. Det gäller och planera och prioritera. Har jag lyckats fram tills nu så ska jag väl lyckas sista terminen med? :)

Student-tjat!

Känner att det enda jag pratar om just nu är om skolan, balen eller studenten. Men det sköna är att det får vara så ett tag. Det är ju precis vad min vardag består av - allt skolarbete som ska vara klart och alla tankar och funderingar kring balen och studenten. Vem vet - det finns säkert folk som vill läsa om mina tankar krig det hela. Det är så olika det där. Men det kommer bara fortsätta - mer bal och mer student ju mer det närmar sig!

Så sjukt taggad på allt just nu!


så nära!

 
Om 41 skoldagar (64 dagar) (23 om man tar bort praktiken och min lediga tisdag) så är det min dag - min student och då är jag. Den dagen då jag klarat av tolv år i skolan. Dagen när jag blir mer vuxen än någonsin. Den dag när hela min släkt är samlad hos mig för att fira mig och min plastsyster. Dagen då jag får skrika, dansa, springa, sjunga, skratta hur högt och hur mycket jag vill. Dagen då jag får ha en vit klänning. Dagen jag får gråta för att allt är över. Sista samlade dagen med finaste klassen! Sista dagen innan jag måste börja jobba och måste börja tänka på framtiden. Dagen då inget längre är säkert. Dagen D.
 
Jag är både så förväntasfull och så rädd för dagen. Vad händer sen? Förhoppningsvis har jag sommarjobb och sen kommer jag in på den högskolelinjen jag vill i höst. Då blir det minst tre år till i skolvärlden. Sen ska jag flytta hemifrån någon gång med. Ingenting är bestämt och det är ganska skönt men på något sätt ändå inte. Jag har ingen "trygg värld" att gå tillbaka till i slutet av augusti - tillbaka till skolan. Nej, den tar slut den fjortonde juni. Sjukt.
 
Om jag ska summera mina tolv år i skolan så är jag nöjd. Jag är nöjd med alla lärare jag haft genom åren, alla mina skolkamrater som fått stå ut samma saker som jag, alla kompisar jag fått genom skolan, all kunskap som jag besitter, alla roliga praktikplatser jag fått vara på - allt. Alla medgångar och motgångar har fått mig till den människan jag är idag. 
 
Allt förarbete nu innan ska bli kul med. Allt planerande, alla inköp, alla pengabrister och alla möjligheter. Än så länge har jag en balklänning, en studentklänning, en studentmössa, en biljett till balen och en biljett till efterfesten. Utgifterna som är kvar är desto fler men jag tror att i slutändan så kommer allting att ha varit värt det.  Även om det tar emot just nu så ser jag fram emot det. Allt är bara tillfälligt. Samma sak var det till körkortet - allt pluggande och alla kostnader tog emot men idag är jag så glad över att ha körkortet och kan ta bilen om jag skulle vilja och åka någonstans. Allt är bara tillfälligt.
 
Jag ser bara positivt både nu och framåt. Jag tror att framtiden kommer bli vad man gör den till och jag tänker göra det jag vill. Sen har man alltid med och motgångarna på vägen, men det får man räkna med. Jag ser positvit och då kommer det även att bli positivt!
 

Design

Detta är min tillfälliga design. Allt är finare än den förra mallen jag hade. 

Workwork!

Har haft praktik hela dagen åtta-fyra och nu sitter jag och kollar på när O gör sitt projektarbete. Jag ska nog själv ta tag i mitt pluggande med snart. Men inte nu, men snart :)


Någon dag, någon tid.

någon dag ska jag fixa iordning designen och min hemsida. det är ju bara det att skolan tar så mycket tid. menjag lovar, någon dag, någon tid - då ska jag fixa allt!

Idéer...

 
Fick någon idé om att byta bloggdesign och sedan orkade jag inte ändra... Så det här är min tillfälliga design!
 
Min lediga dag har gått ut på att först vakna upp till ett jätteroligt samtal (håller tummarna nu!), åka förbi mamma och hämta min studentklänning, åka till ICA Maxi och inse att skorna där var för mörka, a6 och hittade de skorna jag ska ha till balen och studenten (ska troligtvis köpa dem nästa vecka), möte med SYV om högskolan och CSN, hem och vila, få paketet på bilden, åka och plocka upp O, tillsammans med 5 andra så lyfte vi upp paketet dit där det ska vara (ca 200kg vägde det) och nu blir det plugg. Väldigt effektiv dag må jag säga!

En helt vanlig kväll efter plugg!


Läge just nu!

Såhär ser min rapport ut just nu till projektarbetet. 25 sidor och nu är den bara halvfärdig.

Mitt allra sista påsklov.

 
Idag är sista dagen på mitt allra sista påsklov. Efter den fjortonde juni så är jag officellt vuxen. Jag har ingen skola som jag ska gå till (jag räknar inte med högskolan (om jag kommer in) här.), jag har inga inlämningsuppgifter som måste lämnas in, jag har inga prov att plugga till, INGENTING. Jag är själv mot världen. Vid min sida har jag förstås världens bästa familj, världens bästa vänner och världens bästa pojkvän men det är ändå jag som måste bestämma vart min ork och energi ska gå till. Nu när jag tänker på det så är det ganska sjukt. Men jag ser verkligen fram emot detta!
 
Mitt allra allra sista påsklov har varit underbart! Jag har fått så mycket gjort på projektarbetet, lämnat in en inlämningsuppgift till historian (av två), jag har varit med världens bästa vän och sovit över, jag har umgåtts med bästa pojkvännen och tog även en spontantripp till Göteborg, jag har gosat och tränat med Alfred och bara haft det allmänt bra! Jag har även börjat kolla på både Grey's anatomy och tillsammans med O så ska vi även kolla igenom Lost. Så nu ska vi motivera varandra att ta oss igenom det sista innan STUDENTEN!
 
Gud vad jag kommer gråta den dagen - av lycka. Av att jag har tagit mig igenom tolv skolår, arton människoår och allt jag har upplevt på vägen. Alla minnen, alla sorger, alla ljusa timmar och alla de mörka. Jag ser väldigt mycket fram emot framtiden - men ser även tillbaka på allt som erfarenheter, lärdommar och som något sjukt kul!

dagens projektarbete-jobb.

ett av alla resultat ifrån dagens jobb.
efter ca tolv timmars arbete lägger sig våra hjärnor på flygläge tills imorgon.