Skissa skissa, måla måla.

Skissa hela helgen lång! 
Nepp, här blev det ingen webb då jag insåg att jag hade en hel del kvar att göra på magasinprojektet. Så förhoppningsvis kan jag varva webben med magasinet i veckan, för annars blir det kaos och det är icket bra. Veckan som kommer nu kommer bli kaotisk. Så jag ursäktar mig redan nu för fritiden nästa vecka kommer inte finnas där - ALLS. Magasinet som är tänkt att vara klart till på fredag och webben som jag ligger efter i kommer verkligen som prio ett. Jag hoppas verkligen att jag orkar med det höga tempot som kommer ligga framför mig denna veckan. 
 
Tänk positivt. Tänk långsiktigt. Tänk smart.
 
 

Fredagar = ledighet !

eller?
 
Även om jag har pluggat ganska mycket ändå, så är det alltid tusen saker kvar. Särskilt de sista veckorna innan kurser slutar. Så idag har jag lagt massa energi på två av laborationerna och ändå så känns det inte som att jag kommer någonstans.. Lite frustrerande men ändå skönt att de börjar ta form och snart kan lämnas in. 
 
Hur ser min helg ut då? 
Helst av allt så hade jag velat ta det lugnt men icket! På lördag så ska jag lägga all fokus på magasin-projektet och börja skissa på en logotyp och ett namn till magasinet. På söndag så ska jag bara koda webb - både på laborationerna och sen även på webbprojektet. 
 
Som tur är så är det kul även om det är sjuuuuuuuuukt stressigt just nu. 
 
KÖTTAKÖTTAKÖTTA nu kör vi !
 
 

ingen rast, ingen ro.

 
Nu tre timmar senare så har jag prickat av tre olika uppgifter och än är berget högt. I helgen så ska webb-projektarbetet påbörjas så har valt ut bilder till det och börjat skissa på en logga och ett namn till hemsidan. Innan idag träffade jag min grupp där vi ska skapa ett fysiskt magasin på fyra veckor och vi har beräknat att tidningen ska vara klar för tryck om en vecka så nu är det full rulle med allt! Nu hade jag tänkt att börja på att skissa upp en webb-startsida till en uppgift vi gjorde tidigare i höstas.
 
Ingen rast, ingen ro här inte!

Skissboken

Dagar likt den idag så är jag glad över min nyinköpta bok med svart pärm där jag skissar ner mina idéer. Som idag när vi fick en uppgift som är ett projektarbete där jag och min grupp ska göra ett branschmagasin kring vårat program. Magasinet har ett par saker som ska följas och resten är helt fritt. Vi ska även göra en logotyp till en innebandyklubb i stan och den som de gillar mest kommer användas av klubben - på dräkterna, på reklamskyltar - överallt! Det är så sjukt häftigt!
 
Vi har även ett projektarbete i webbkursen där vi ska skapa en valfri hemsida och jag och mina kompisar har valt att göra en portfoliosida kring oss själva. Tittar man på våra skisser så ser allt super ut! Lyckas vi genomföra allt så kommer jag vara såsåsåsåså nöjd! 
 
Jag är så pepp! Just nu samlar jag en massa inspiration från höger till vänster och allt ser lovande ut! Jag är så pepp på allt just nu att jag mest vill hoppa, skutta och dansa! Hoppas jag kan smitta av mig lite till er andra med! :D
 
 

Tillbaka!

 
Häromdagen fick jag ett sådant ordentligt bloggsug så ska försöka börja blogga igen! Det ska bli så otroligt kul att få dela med mig av min vardag till er som är nyfikna! Jag slängde ihop en snabb design på ett par minuter och den får vara den tillfälliga för nu. Jag gillar den, den beskriver den stilen jag älskar - stilrent och svart och vitt!
 
För att återkoppla kort vad som har hänt sen skolan började så har jag dels avslutat en matematikkurs. En väldigt enkel kurs som gick väldigt bra. Just nu läser jag två kurser parallellt - "Grafisk design och teknik" och "Webbprogrammering och gränssnittsdesign". Kort förklarat om kurserna:
 
Matematiska verktyg för grafisk design och webbutveckling: 
Kursen innehöll fyra delar: "Mängdlära, satslogik och boolesk algebra", "Tal, talsystem, sannolikhetslära och kombinatiorik", "Statestik" och "3D-geometri och vektorer". Kursen hade tre miniprov och en gruppuppgift. Helheten av kursen var helt okej - till en början var den jättelätt men succesivt ökade svårighetsgraden och jag kan förstå varför man har med kursen. Dock är det väldigt skönt att ha den avslutad.
 
Grafisk design och teknik: 
Den här kursen omfattar väldigt mycket. Hittills har jag gjort en grafisk manual för en fiktiv resturang, beskrivit mig själv med ett typsnitt, gjort en artikel som skulle innehålla ett visst antal punkter, sex stycken labbar där man jobbar i Photoshop, Illustrator och InDesign, ett vektorporträtt, en gradient mesh, flertalet gruppuppgifter varav den största handlade om att min grupp skulle sälja in en fiktiv ätbar tvål och än är inte kursen slut! En sjukt rolig kurs med bra föreläsare och jag lär mig hur mycket som helst! Här kommer ett urval av saker jag gjort i den kursen.
 
 
Webbprogrammering och gränssnittsdesign: 
En kurs som går igenom HTML5 och CSS3 och som även här är en väldigt rolig kurs även om den är mycket svår då mina förkunskaper låg på i princip noll. En massa föreläsningar och sen en labration i veckan där man får en massa krav som ska uppfyllas beroende på vilket betyg man vill ha. 
 
Jag hoppas på en mycket bättre uppdatering fram över och att ni vill följa med mig!